20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneWel of niet gratis parkeren in Deurne; VVD vindt dat het erg...

Wel of niet gratis parkeren in Deurne; VVD vindt dat het erg lang stil blijft

Peter Eijsbouts van VVD Deurne vindt dat het wel erg lang stil blijft over het onderzoek naar de afschaffing van betaald parkeren in Deurne. Hij heeft raadsvragen gesteld over wat er nu tussentijds gebeurt en wil weten of het college denkt dat de afschaffing van betaald parkeren vanaf volgend jaar nog wel haalbaar is.

In oktober vorig jaar maakte de gemeente bij de behandeling van de begroting bekend dat er een einde komt aan betaald parkeren in Deurne. Dat zou niet meteen vanaf 2023 kunnen omdat er nog onderzoek nodig was zodat pas vanaf januari 2024 parkeermeters in het centrum van Deurne verleden tijd zijn. “Wij zagen graag een snellere afschaffing echter het college wist ons ervan te overtuigen dat een grondig onderzoek voorafgaande aan de beslissing om het betaald parkeren af te schaffen noodzakelijk was”, zegt Eijsbouts.

Onderzoek
De VVD’er geeft aan dat ook voor zijn fractie zorgvuldigheid belangrijker is dan snelheid maar omdat er na de aankondiging van het onderzoek niets meer is gemeld, wil hij weten wat de status is van het onderzoek. “Is het onderzoek al begonnen of enkel nog maar gepland?”, vraagt Peter Eijsbouts zich af. Daarnaast rijst de vraag bij de fractie of dat onderzoek tijdig kan worden afgerond zodat het afschaffen van betaald parkeren ook werkelijk per 1 januari van het nieuwe jaar kan ingaan.

Buiten gebruik
Iets anders dat Eijsbouts en verschillende inwoners van Deurne hebben gemerkt, is dat er meerdere parkeermeters in het centrum zijn afgedekt of buiten gebruik zijn gesteld. “Is dit in het kader van het onderzoek, bijvoorbeeld als test?”, wil Peter Eijsbouts weten. Of het om een test gaat of technische mankementen is nog niet duidelijk. De fractie van de VVD vraagt daarom of die parkeermeters eventueel nog worden hersteld en als dat niet gebeurt, wat dan het verlies aan parkeerinkomsten voor de periode tot eind dit jaar zou bedragen.

Steun aan ondernemers
Een aantal jaren geleden werd in Deurne al ingevoerd dat er in de ochtend gratis kon worden geparkeerd omdat volledig gratis parkeren niet haalbaar bleek. In oktober vorig jaar kondigde de gemeente aan dat het er in 2024 dan toch echt van gaat komen. “We hebben ruimte gemaakt om dit op termijn te verwezenlijken. Dit draagt bij aan de vitaliteit van het centrum en geeft ook indirect steun aan onze ondernemers”, geeft het college aan. Dit jaar zou de gemeente nodig hebben om te onderzoeken wat de beste aanpak is voor het afschaffen van het betaald parkeren.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen