10.8 C
Deurne
maandag 20 maart 2023
Home- St. JozefparochieSuccesvolle ijsbeeractie; 3.300 euro ingezameld voor Speeltuin de Speuldries in Deurne

Succesvolle ijsbeeractie; 3.300 euro ingezameld voor Speeltuin de Speuldries in Deurne

Al 50 jaar trekken als ijsberen verklede kinderen jaarlijks door de straten van Deurne om geld in te zamelen voor Speeltuin de Speuldries. Ook vorige week zaterdag kon de ijsbeeractie na drie jaar van afwezigheid door corona eindelijk weer ‘ouderwets’ doorgaan.

In totaal wisten de ijsberen dit jaar 3.300 euro in te zamelen die worden besteed aan het onderhoud van de gratis toegankelijke speeltuin in de St. Jozefparochie.

QR-code
Deze keer was het voor het eerst ook mogelijk voor donateurs om digitaal een bijdrage te geven met een QR-code voor mensen die geen contant geld in huis hadden. De organisatie is heel tevreden met de opbrengst: “Daar zijn we heel blij mee! Hartstikke bedankt ijsberen, begeleiders en mensen die gedoneerd hebben.”

Brabants Buske
De actie bleef ook niet onopgemerkt door de makers van het tv-programma ‘Brabants Buske’. “De ijsberen waren nog maar net op pad, en toen kregen we bezoek. Zij zagen onze actie voorbij komen op internet en dachten: daar willen we meer van weten. Superleuk natuurlijk! Ze maakte er een heel mooi item over, waar we wel een beetje trots op zijn”, legt de organisatie uit.

Tekst gaat verder onder de video

Glijbaan
Vorig jaar kon Speeltuin de Speuldries rekenen op bijna 25.000 bezoekers. Door het warme weer was het tot en met de laatste dag van het seizoen druk bij de gratis speelplek in Deurne. Regelmatig moet er onderhoud plaatsvinden aan het terrein en de toestellen van de speeltuin. Daar wordt het door de ijsberen ingezamelde bedrag voor ingezet. “We kunnen het geld goed gebruiken voor het onderhoud van onze speeltoestellen. In 2024 moeten we ook onze grote gele glijbaan gaan vervangen en dat gaat ook nog een aardige duit kosten,” vertelt Ilse Joosten van De Speuldries.

Voor het geval je de ijsberen hebt gemist en toch een donatie wilt doen, scan dan onderstaande QR-code.

Foto: Speeltuin de Speuldries

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen