17.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVeel belangstelling bij Ossenbeemd in Deurne voor tweede actie met gratis bloemzaad

Veel belangstelling bij Ossenbeemd in Deurne voor tweede actie met gratis bloemzaad

Tientallen inwoners van Deurne kwamen zaterdag naar Natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd om hun gratis zakje bloemzaad op te halen. Het initiatief van de Agrarische Natuurvereniging sPeelslandschap en gemeente Deurne is bedoeld om te zorgen voor meer biodiversiteit in de gemeente.

Vorig jaar werd de actie voor het eerst gehouden en bleek het gratis bloemzaad een groot succes. Het leverde het naar schatting acht hectare aan nieuwe bloemenweide op. Dit jaar waren de zakjes nog wat groter dan in 2023 en waren er verschillende maten beschikbaar, geschikt voor oppervlaktes van 50 tot 400 vierkante meter.

Insecten
Dat er meer bloemen in Deurne komen is volgens sPeelslandschap en de gemeente erg belangrijk omdat er anders steeds minder insecten zijn. Die zijn nodig omdat een aantal soorten ervan zorgen voor bestuiving van bloemen en planten. Insecten zijn daarnaast ook een belangrijke voedselbron voor verschillende vogels en zoogdieren.

Agrarische Natuurvereniging sPeelslandschap wil met deze en andere acties een verbindende rol spelen in het verenigen van burgers en agrariërs om samen te werken aan het versterken van het agrarische landschap. “Een samenwerking die uitmondt in een positieve dialoog tussen consumenten en producenten, waardoor beide partijen aandacht en respect voor elkaars belangen krijgen”, aldus de organisatie.

Foto: De Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen