7.4 C
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSV Deurne komt goed uit winterstop en pakt meer dan verdiend punt...

SV Deurne komt goed uit winterstop en pakt meer dan verdiend punt in Vierlingsbeek bij Volharding (1-1)

In deze open wedstrijd waren er heel veel kansen te noteren, maar vielen er slechts 2 doelpunten. Beiden gemaakt door een Volharding-speler maar één goal telde voor SV Deurne. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Daal hoefde geen kaart te trekken in deze leuke en sportieve wedstrijd.

Direct in de 1e minuut kwam Volharding gevaarlijk op links door waar Van der Heijden als rechtsachter was geposteerd, maar het was SV Deurne die de 1e helft onder controle had en domineerde.

Drie schotkansen
Rond een kwartier speeltijd volgden enkele leuke kansen voor SV Deurne. Via een mooie combinatie tussen Veeneman en Schaefer kon Van der Werf net niet bij een voorzet van Veneman en ook na een voorzet van Schaefer kon Swinkels niet voldoende afdrukken. Een goed genomen vrije trap van Veneman werd fraai gepakt door de keeper van Volharding. In de daaropvolgende minuut volgden drie schotkansen op rij voor Knijnenburg, Van der Werf en Groen maar de bal ging langs de paal.

Buitenkansje
Na een half uur spelen kwam de grootste kans voor SV Deurne, Van den Heuvel geeft een steekpass op Knijnenburg en via de kluts in de 16 meter komt de bal voor Van der Werf: normaal een buitenkansje en 0-1 maar Van der Werf schiet te zacht en laag in en de keeper voorkomt een doelpunt. Een minuut later volgt een evenzo mooie pass van Groen op Van der Werf die de bal vanuit de lucht niet over de keeper krijgt.

Fraai overstapje
De kansen blijven komen: Van den Heuvel kaatst naar Swinkels die de bal op de borst aanneemt en met een lobje de keeper probeert te passeren maar de bal komt op de paal en in de handen van de keeper. Weer geen doelpunt. Ook Knijnenburg weet niet te scoren na een fraai overstapje van Van der Werf. Tussen alle kansen door volgt een fraaie krulbal van Volharding maar gelukkig wordt deze naast gekeken door Strijbosch. We rusten met 0-0 en dat is haast niet voor te stellen na alle kansen.

Oude voetbalwet
Na de rust komt direct de oude voetbalwet naar voren: als je zelf niet weet te scoren uit alle kansen dan valt het tegendoelpunt. Een voorzet van rechts valt bij de 2e paal op een hoofd van een Volharding-aanvaller die teruglegt waarna de bal hard wordt binnengeschoten. Ondanks het vlagsignaal keurt de scheidsrechter de goal goed: 1-0.

Flinke schouderduw
Nog geen 5 minuten schiet Van der Werf op doel binnen de 16 meter maar een been van Volharding voorkomt een doelpunt. Een paar minuten later is het wel raak. Een mooie steekbal van Groen komt bij Van der Werf die met een flinke schouderduw zijn tegenstander wegzet en vanaf de achterlijn een voorzet kan geven die door een speler van Volharding wordt binnengelopen: 1-1.

Dubbele wissel
Volharding krijgt een paar schotkansen maar Strijbosch staat op zijn plek. Ronde de 60e minuut volgt een dubbele wissel: El Idrissi voor Van der Werf en Matheij voor Knijnenburg. De gevaarlijkste kans van Volharding volgt rond de 75e minuut: een kopbal van dichtbij wordt met een super safe van Strijbosch tot corner verwerkt.

Grote kansen
De wedstrijd lijkt in een 1-1 eindigen maar er volgen nog twee hele grote kansen voor SV Deurne na een lange bal door het centrum van Volharding maar zowel Swinkels als El Idrissi krijgen de bal niet goed genoeg onder controle om de keeper te verschalken die 2x redding kan brengen. Daar tegenover heeft Volharding nog een grote kans via de zijkant maar de bal wordt overgeschoten. Volharding had nog geen puntverlies in eigen huis, maar SV Deurne neemt dankbaar een punt mee.