20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneOuders leerlingen De Driehoek willen Griendtsveense school overnemen om sluiting te voorkomen

Ouders leerlingen De Driehoek willen Griendtsveense school overnemen om sluiting te voorkomen

Ouders van de kinderen die naar basisschool De Driehoek in Griendtsveen gaan, willen kijken of ze de school kunnen overnemen en op deze manier sluiting kunnen voorkomen. Eind vorig jaar liet Dynamiek Scholengroep de medezeggenschapsraad van de school weten geen andere mogelijkheid meer te zien dan de Driehoek te sluiten vanwege het dalende leerlingenaantal.

De school telt 44 kinderen die in drie groepen les krijgen. Volgens de ouders is dat boven het wettelijk aantal verplichte leerlingen en volgens hen gaat dat alleen nog maar groeien. Daarom willen ze met een eigen stichting op zoek gaan naar een nieuwe bestuurder en moet er een raad van toezicht komen waar dan mogelijk dorpsbewoners zitting in hebben.

Dé manier
De opzet waarbij er geen professioneel schoolbestuur is, wordt al toegepast op ongeveer 7500 scholen in Nederland. Wat betreft de ouders uit Griendtsveen, dé manier om de school te redden. Dynamiek Scholengroep heeft deze week een gesprek met de ouders over de toekomstmogelijkheden. Mocht de school toch dichtgaan, dan moeten de kinderen uit Griendtsveen voortaan in Deurne of America naar school.

Lees ook: Geen haalbaar alternatief; basisschool Griendtsveen eind dit schooljaar dicht

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen