6.9 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneSV Deurne laat dure punten liggen na gelijkspel in Heeze

SV Deurne laat dure punten liggen na gelijkspel in Heeze

Op een koud en sfeerloos sportpark het Lambrek in Heeze heeft SV Deurne zondagmiddag een teleurstellend gelijkspel behaald, de eindstand was precies zoals de beginstand: 0-0. Gastschrijver Jos Aarts van SV Deurne maakte een uitgebreid wedstrijdverslag.

Voor de aanvang was SV Deurne hoopvol gestemd, het kon namelijk bij een overwinning weer alleen op kop komen van de ranglijst omdat alle andere wedstrijden op deze ‘zondag na carnaval’ vanwege corona perikelen werden afgezegd. Hoewel zowel vv Heeze als sv Deurne ook gehandicapt aan de start verschenen, bij SV Deurne ontbraken topscorer Stefan vd Werf, Dennis Groen en begon Daan Geven op de bank, was er vooraf toch hoop op een mooie wedstrijd.

Goed combinaties
Helaas niets van dat alles, het lukte SV Deurne niet om op de zeer hobbelige grasmat goede combinaties neer te leggen en de thuisclub leek helemaal niet van plan om aan te vallen, het vertrouwde op zijn zeer degelijke vijfmans achterhoede en hoopte met lange ballen op spaarzame uitvallen. Al in de 5de minuut was er zo’n uitval, maar deze werd door keeper Robin Verhoeven professioneel onschadelijk gemaakt.

Vijf kansen
SV Deurne dicteerde het spel en tussen het kwartier en de 25ste minuut ontstonden er zeker vijf kansen en halve kansen voor het doel van de thuisclub, de grootste was wellicht voor Thijs Matheij, die een inzet van dichtbij door de keeper tot corner verwerkt zag. Deze corner (en nog een drietal anderen) leverde wel gevaar en kansjes, maar geen verdiend doelpunt op. Net voor rust was het nog even schrikken, toen bij een uitval van Heeze, Robin Verhoeven en Heezenaar Tom Derkx op elkaar knalden, maar gelukkig konden beide spelers na verzorging de wedstrijd voortzetten.

Afgekeurd doelpunt
Na de rust kwam Heeze iets meer uit zijn schulp, waardoor er wat meer activiteit op de helft van SV Deurne ontstond, maar echt gevaarlijk werd het niet, behoudens een terecht afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel. Deurne behield weliswaar het overwicht, maar ging meer en meer de lange bal hanteren en die werden helaas keer op keer de prooi voor het kopsterke verdedigingscentrum van de thuisclub.

Vrije trap
Waren er dan geen kansen? Jawel in de 53ste minuut voor Finn van der Steijn, in de 58ste minuut voor Redwan El Idrissi en op het uur voor Harm van der Steen, maar alle schoten en kopballen stranden in de melee van verdedigers en natuurlijk de doelman Bouwmans. Hoe dichter de wedstrijd naar het einde ging, hoe duidelijker de 0-0 zich aftekende. Misschien een opleving bij het SV Deurne-publiek dat ver in de meerderheid was ten opzichte van het thuispubliek toen Deurne in de 85ste minuut op de rand van de zestien meter een vrije trap kreeg, maar helaas knalde Redwan deze hoog over.

Brilstand
Hierdoor bleef Heeze in de wedstrijd en dwong zelfs in de laatste minuten nog enkele corners af, maar zoals gezegd na het laatste fluitsignaal bleef de brilstand intact. Teleurstellend, omdat SV Deurne wel wat meer verdiende van de andere kant, zoals Cruyff steeds stelde: “als je niet scoort, kun je ook niet winnen.” Hopelijk gaat het komende zondag, thuis tegen Wittenhorst op het eigen kunstgrasveld weer beter!