18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneBewoners nieuwe studio-appartementen Molenstraat krijgen sleutel

Bewoners nieuwe studio-appartementen Molenstraat krijgen sleutel

De elf nieuwe bewoners van de studio-appartementen aan de Molenstraat in Deurne kregen maandag de sleutels van hun nieuwe woning. Het eerste exemplaar werd overhandigd door een wooncoach van woningbouwvereniging Bergopwaarts aan bewoner Marijn.

De nieuwe studio’s zijn gelegen op de begane grond van het pand aan de Molenstraat dat al een tijdje leeg stond sinds ‘Thuishuis De Zevensprong’ er uit vertrok. Daarom heeft Bergopwaarts daar nu elf kleine studio’s van gemaakt om tegemoet aan de grote vraag naar kleine huurappartementen in de gemeente Deurne.

Inschrijving
Op 16 december vorig jaar startte de inschrijving voor de studio’s, die bedoeld zijn voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar. De studio’s bestaan uit één gecombineerde woon- en slaapkamer met een afzonderlijke douche- en toiletruimte. Elke woning heeft een keukenblok in de kamer. De grootte van de studio ligt tussen de 35 en 52 m2 en ze zijn bedoeld voor eenpersoonshuishoudens.

Eerder woonden op de plek zeven alleenstaande ouderen samen onder één dak. Uiteindelijk bleek deze kleinschalige woonvorm geen succes op deze locatie.

Foto: Bergopwaarts

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen