10.6 C
donderdag 9 mei 2024
Home- DeurneSV Deurne laat zege opnieuw glippen tegen stug EHC (2-2)

SV Deurne laat zege opnieuw glippen tegen stug EHC (2-2)

Net als drie weken geleden bij Limburgia liet SV Deurne een marge van twee doelpunten verdampen en speelde het voor de derde keer op rij gelijk en dat levert steeds maar één puntje op.

De wedstrijd kende voor SV Deurne een prima start. Al in de tweede minuut bereikte Stefan van der Werf met een slim steekballetje op rechts Gert Swinkels, die de bal net voor de achterlijn kon voorgeven aan de bij de eerste paal vrijgekomen Joris van den Heuvel, die met een subtiele voetbeweging de keeper van EHC wist te verrassen 1-0.

Verre hoek
Deurne liet EHC rustig komen en plaatste gevaarlijke counters. Deze leidde tot een vrije trap net buiten de zestien, maar Dennis Groen schoot in de muur. In de zestiende minuut was het wel raak toen Swinkels met een mooie actie op het middenveld twee man op het verkeerde been zette, Van der Werf bediende, die zijn prima schot door de goalie gestopt zag worden, maar Rens Joosten was er als de kippen bij om de rebound met een stiftje fraai in de verre hoek te krullen 2-0. Joosten verving de zieke Finn van der Steijn.

EHC probeerde met druk zetten tot mogelijkheden te komen, maar verder dan veel corners kwamen de gasten uit Hoensbroek niet. Deurne bleef met uitbraken gevaarlijk. Zo kwam Van der Werf net een pasje tekort om de keeper te verschalken, werd Joris zonder bal gevloerd en gaf de goed leidende scheidsrechter voordeel, dat tot niets leidde.

Vrije trap
Ook Thijs Matheij was na een actie over echts nog gevaarlijk met een schot richting tweede paal. Een mooie indraaiende voorzet van Groen werd door Joosten verlengd, maar Van der Werf kon de bal net niet binnen tikken. In de 43ste minuut leek het even dat de 3-0 gescoord werd, maar de bal werd door Luuk Veeneman net niet over de lijn gewerkt na een vrije trap van Groen.

Ruim in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Deurne op een slecht moment onnodig een tegengoal te verwerken. Er werd twee, drie keer niet rigoureus genoeg uitverdedigd, waarna een voorzet vanaf links terecht kwam bij de ervaren spits Ricardo Geurts, die de bal vanaf rechts diagonaal snoeihard in het dak van het doel schoot. Een fraaie goal, die EHC weer vertrouwen gaf richting tweede helft; 2-1 in plaats van 3-0.

Knappe redding
Vijf minuten na rust had Van der Werf de wedstrijd in het slot kunnen gooien, toen hij na een goede actie van Joosten vrij voor de keeper kwam, die met een knappe redding met de voet een goal wist te voorkomen. Vanaf dat moment trok EHC het initiatief naar zicht toe en miste in de 53ste minuut een open kans na een goede aanval over links, de voorzet werd vanaf een meter of vijf net naast geschoten.

EHC claimde in de 58ste minuut een penalty na een stevige tackle van Mark Louwers op de rand van het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde de claim resoluut weg. Dit leidde tot een rode kaart voor de verzorger van EHC wegens commentaar op de leiding.

Ongelukkig getoucheerd
In de 66ste minuut was het dan toch raak voor EHC. Deurne zakte ver in en kreeg de bal niet meer echt weg. Deze kwam terecht bij hun aanvoerder Tom Hanssen, die vanaf een meter of twintig uithaalde en zijn schot via Stefan van der Werf ongelukkig getoucheerd zag worden, waarna de bal precies voor de voeten van twee voorwaartsen van EHC terecht kwam 2-2.

Daarna kwam SV Deurne weer wat meer in het stuk voor en was er een mogelijkheid voor Swinkels, die na een diepe bal van Joosten zag dat de keeper ver uit zijn doel net iets eerder bij de bal was. Nauwelijks een minuut later was het opnieuw Swinkels, die vanaf rechts een prima voorzet afleverde, die door van der Werf net naast werd gekopt.

Mooie dieptepass
In de 75ste minuut werden de moegestreden Mathij en Joosten gewisseld voor Jasper Aarts en Bram van Berlo. Swinkels schoot nog een keer over na een mooie dieptepass van Van der Werf en de spits zag in de 87ste minuut een schot met links opnieuw door de uitstekende doelman van EHC gestopt worden.

In de blessuretijd kreeg eerst EHC nog een mogelijkheid, die er door Louwers met een knappe sliding uitgehaald werd. Het slotakkoord was opnieuw voor Van der Werf die een mooi vallend schot net over het doel zag zeilen. Het wilde hem niet lukken vanmiddag tot scoren te komen, maar hij speelde een puike wedstrijd ondanks een mogelijke jetlag.

Groen pakte nog een nuttige gele kaart vlak voor het einde van de blessuretijd, waar van Berlo al in de 85ste minuut tegen geel was aangelopen na een overtreding van achteren. Al met al was het gevoel, dat de mannen van Frank Teeuwen twee punten hadden laten liggen.

Volgende week zondag 25 februari staat voor SV Deurne om 14.30 uur op Sportpark De Kranenmortel de derby tegen Mierlo-Hout op het programma. Die ploeg wist zich zondag mede aan de kop van de ranglijst te nestelen door de nederlaag van SC Susteren en door zelf te winnen.