-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneDMG vernieuwt weekendprogrammering met 3 nieuwe radioshows

DMG vernieuwt weekendprogrammering met 3 nieuwe radioshows

Bij DMG Radio verandert er vanaf zaterdag 4 juni flink wat op verschillende plekken in de weekendprogrammering. In totaal starten er drie nieuwe programma’s, verdubbelt de zendtijd van het programma Het Platenrijk en verhuizen een aantal radioshows naar een ander tijdstip.

Op de zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur is Theo de Wit terug van weggeweest. Hij was jarenlang presentator van het programma De Wit in het Weekend rond hetzelfde tijdstip en gaat wekelijks een vernieuwde versie van de radioshow brengen. “Het wordt een luchtig programma met veel informatie over wat er dat weekend te beleven is in Deurne”, vertelt presentator Theo de Wit. Er worden wekelijks in samenwerking met de VVV een aantal evenementen belicht en er is in het onderdeel van Groen tot Groenten aandacht voor de natuur in de Peel in samenwerking met onder meer Boer Henk van Bijzonder Brabants.

Ons Moeder Zeej Nog
Ook dj Davey Beijer komt terug bij DMG met een nieuw radioprogramma op zaterdag dat duurt van 14.00 tot 16.00 uur. “Waar je ook bent of wat je ook doet op je vrije middag, je bent Erbij met Beijer en zo heet het programma ook meteen”, vertelt DMG-dj Davey Beijer. Je krijgt handige tips en waardevolle adviezen in Ons Moeder Zeej Nog, wordt op de hoogte gehouden van muziekoptredens in de regio en je krijgt wekelijks een inkijkje in het leven van Berry Toonen als er met hem de week wordt doorgenomen.

Feestje op je radio
Tim van der Weerden die voorheen tussen 12.00 en 14.00 te horen was met LunchTim, verhuist naar het begin van de zaterdagavond. Hij gaat daar een programma presenteren dat je voorbereidt op een vrije avond, of je nou op stap gaat of gewoon thuis blijft. Presentator Tim van der Weerden is enthousiast over het nieuwe programma: “Ik heb er enorm zin in. Het moet echt een feestje op je radio worden in een ongedwongen sfeer die je klaarmaakt voor een avondje stappen of een gezellige avond met vrienden thuis.” In het onderdeel Waar is dat Feestje wordt je op de hoogte gebracht van alle party’s in de regio. Verder doet Tim wekelijks de Tim Test waarin hij een nieuw product test en krijgt lokaal talent een podium in Live & Local.

Het Platenrijk
Ook op de zondag verandert het een en ander in de programmering van DMG. Vanaf 5 juni verschuift het programma 60’s & 70’s Sunday twee uur naar voren en zal het voortaan te beluisteren zijn tussen 11.00 en 13.00 uur. Daarna volgt het programma Het Platenrijk van 13.00 tot 17.00 uur. De eerste twee uren worden voortaan gepresenteerd door Rick van de Vondervoort en het tweede deel van het programma door Eric Welten. De Muziekfontein van Arno Knapen blijft op de vertrouwde plek tussen 17.00 en 19.00 uur zitten en de dag wordt afgesloten met drie uur lang het beste van eigen bodem in DMG Nationaal tussen 19.00 en 22.00 uur.

Vrijwilligerswerk
De reden voor de aanpassingen in de programmering is dat een aantal makers van eerdere programma’s heeft aangegeven een wekelijkse radioshow niet meer te kunnen combineren met privé en werk. “We zijn een organisatie met mensen die dit werk vrijwillig doen, meestal naast een drukke baan en een gezin. Dan is het soms lastig om er ook nog consequent vrijwilligerswerk bij te doen. Of dat haalbaar is, is voor elke persoon weer helemaal anders. We vinden het jammer dat sommige programma’s hierdoor verdwijnen maar zijn ook blij dat we weer nieuwe enthousiaste medewerkers erbij hebben gekregen. Met hun inzet en frisse ideeën kunnen we onze succesvolle programmering in het weekend voortzetten. Overigens blijven de meeste van de oud-programmamakers wel actief voor de organisatie, alleen in een andere functie”, legt Algemeen Coördinator Ivo Boudewijns van DMG uit.

De nieuwe weekendprogrammering van DMG Radio ziet er vanaf 4 juni als volgt uit.

Zaterdag

 • 09-12uur         Deurne Draait Door (Ivan van Oosterhout)
 • 12-14 uur        De Wit in het Weekend (Theo de Wit)
 • 14-16 uur        Erbij met Beijer (Davey Beijer)
 • 16-18 uur        Ramon On Air (Ramon van Hoek en Nora Hoogers)
 • 18-20 uur        Tim’s Weekend Party (Tim van der Weerden)
 • 20-24 uur        Club Klassiekers Classic Mix (Ivo Boudewijns en Ramon van Hoek)

Zondag

 • 07-09 uur        Echt Brabants (Brabantse dialectmuziek)
 • 09-11 uur        Als de jeugd nog in bed ligt (Jo Naus)
 • 11-13 uur        60’s & 70’s Sunday (samenstelling Robin Senders)
 • 13-17 uur        Het Platenrijk (Rick van de Vondervoort en Eric Welten)
 • 17-19 uur        De Muziekfontein (Arno Knapen)
 • 19-22 uur        DMG Nationaal (Het beste van eigen bodem)
 • 22-24 uur        Nonstop Muziek
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen