10.1 C
vrijdag 3 mei 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt belangrijke driepunter tegen SV Someren (2-0)

SV Deurne pakt belangrijke driepunter tegen SV Someren (2-0)

De overwinning op SV Someren was zeker niet onverdiend, maar het had deze middag ook heel anders kunnen uitpakken. SV Deurne wist uit de vele kansen twee keer te scoren en SV Someren uit de enkele kansen nul keer, mede dankzij keeper Strijbosch en de lat. Net na rust viel de 1-0 en richting eindsignaal de bevrijdende 2-0.

In de eerste helft was het initiatief aan SV Someren in de eerste tien minuten en de laatste vijf minuten maar de fase tussen door leverde veel kansen op voor SV Deurne.

Kopbal
Rond het kwartier werd een corner van Dennis Groen via onderkant lat vervolgens uitverdedigd en werd een pass op Van den Heuvel net onvoldoende met de buitenkant schoen geraakt waardoor de bal naast ging. Vijf minuten later kwam een kopbal van Veeneman op de paal en werd de rebound op keeper en verdediger geschoten. De bal wilde er niet in.

Een mooie snelle aanval rond het half uur werd door Van der Werf hoog over geschoten. Evenzo een vrije trap van Gert Swinkels. Een duw in de rug in de 16 meter op Van der Werf werd niet als overtreding door de goed leidende scheidsrechter Van Pelt beoordeeld. De laatste wapenfeiten van de eerste helft waren voor SV Someren met een schotkans en een vrije trap die naast werd geschoten.

Goede sliding
In de tweede helft golfde het spel op en neer waarbij SV Deurne al een grote kans kreeg direct na rust: Swinkels zette goed door over links, zijn strakke voorzet werd net te weinig geraakt door de ingelopen Van den Heuvel waardoor de bal voorlangs ging. Uit de tegenaanval van Someren voorkwam Van der Meer met een goede sliding een gevaarlijke aanval.

Met een snel genomen vrije trap op het middenveld werd Swinkels weggestuurd over links, zijn voorzet werd door de keeper van SV Someren niet ver genoeg weggewerkt waardoor goaltjesdief Stefan van der Werf kon binnentikken: 1-0.

Meer initiatief
Na een sterke slalom van Swinkels lag de keeper goed in de weg en hetzelfde deed keeper Strijbosch bij een aanval van SV Someren. De ploeg van de tegenstanders nam meer en meer het initiatief en SV Deurne hanteerde daarop de lange bal en een counter. In de 65ste minuut leidde dat bijna tot de 2-0. Groen zette de aanval op met een diepe bal op Van der Werf die perfect teruglegde op de 11 meter op Groen maar zijn schot ging helaas hoog over.

Daarna volgden kleine kansen over en weer, maar tot echt gevaar kwam het niet. Tot het moment van een korte corner in de laatste minuut. Groen geeft mee aan Swinkels die hard in de kruising schiet maar met een kopbal wordt een doelpunt voorkomen. De afgeslagen bal wordt door de ingevallen Aarts teruggelegd op Swinkels die met een zuivere trap links onder in de hoek voor de 2-0 zorgt.

In de extra tijd volgen nog diverse corners voor SV Someren, maar verder dan een kopbal op de lat komt  SV Someren niet. Het lijkt de pech van een ploeg die onderin staat. SV Deurne gaat de winterstop in met een vijfde plaats en 17 punten na 10 wedstrijden. Op 21 januari 2024 wordt de competitie voor de blauwwitten hervat met een thuiswedstrijd tegen EHC.