13.9 C
zondag 28 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt fraaie driepunter tegen koploper Chevremont (1-2)

SV Deurne pakt fraaie driepunter tegen koploper Chevremont (1-2)

Met jongeling Jasper Aarts achter de spits en Finn van der Steijn een linie terug werd de afwezigheid van Dennis Groen heel goed ingevuld. Daarnaast speelde Plas op de positie van de afwezige Yuri Veeneman een prima wedstrijd en wisten de blauwwitten in Kerkrade de ijzersterk spelende koploper te verslaan met 1-2.

Op deze winderige zondagmiddag werd door beide partijen veelvuldig de lange (cross)bal gespeeld in de hoop op verwarring bij de defensie door de wind. Deurne speelde compact en dat was ook nodig met de snelle en afjagende voorhoede, maar de ploeg van Frank Teeuwen pakte dit goed op en zette een mooie teamprestatie neer.

Reuzekans
De eerste grote kans in de wedstrijd was een hard schot van Gert Swinkels die tot corner werd verwerkt, maar de echte reuzekans kwam rond de 20ste minuut, waarbij Stefan van der Werf tot twee keer sterk doorzette en zichzelf vrijspeelde ronde de 16 meter, maar zijn schot in de korte hoek was niet gericht genoeg.

Een tien minuten later kwam een volgende schietkans voor Van der Werf maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De goal viel een paar minuten later dan toch voor Van der Werf, onder het mom van: ‘Drie keer is scheepsWerf’; een assist van Matheij op Van der Werf die na een faire bodycheck de bal laag binnenschoot: 0-1.

1-1
De voorsprong was echter van korte duur want de spits van Chevremont zette goed door en schoot met buitenkant links via de paal binnen: 1-1. Een schot net voor rust werd goed gepakt door Peter Strijbosch waardoor de ruststand van 1-1 werd bereikt.

In de tweede helft waren er kansen over en weer te noteren: een schitterende reflex van Strijbosch zorgde ervoor dat rond de 60ste minuut SV Deurne niet tegen een achterstand aankeek. Daarna volgde enkele kleine kansen voor het Deurnese team, maar de voorzetten waren net niet scherp genoeg om te worden binnengetikt.

Hoge voorzet
Tot rond een tien minuten voor tijd Luuk Veeneman een hoge voorzet vanaf rechts op de middellijn gaf, waarbij de hele verdediging van Chevremont stond te kijken hoe Van der Werf perfect de bal in de lange hoek kopte: 1-2 ! Even daarvoor was de nuttig spelende Aarts gewisseld voor Rens Joosten.

Iets voor tijd was er nog even schrik voor de Deurne-supporters toen na een misser achterin de spits van Chevremont kon binnentikken maar de fout werd hersteld en er was ook gevlagd voor buitenspel.

Swinkels werd nog gewisseld voor Van der Heijden om de overwinning binnen te slepen en dat werd gedaan. Met 9 punten uit 5 wedstrijden pakt Deurne een goede zesde plaats, maar deze overwinning heeft pas echt zin als volgende week wordt gewonnen van Sportclub’25, die de rode lantaarndrager is.