22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneZomer begint zonnig op DMG Radio ondanks vele regen en frisse weer

Zomer begint zonnig op DMG Radio ondanks vele regen en frisse weer

Hoewel de weersomstandigheden de laatste weken meer doen vermoeden dat de herfst is aangebroken, start donderdag toch echt officieel de zomer. Dit betekent bij DMG Radio dat de hete zonnige hits weer worden gedraaid en er de komende maanden verschillende zomerse acties op het programma staan.

Terwijl afgelopen week de verwarming nog werd aangezet in de radiostudio van DMG aan het Martinetplein, schallen vandaag de klanken van ‘The summer is magic’ en ‘Vamos a la playa’ uit de speakers. “Dat klinkt inderdaad een beetje tegenstrijdig”, zegt algemeen coördinator Ivo Boudewijns van DMG. “Maar je kunt het ook zo zien dat we op deze manier het zomergevoel wat compenseren en het is tenminste vandaag niet zo’n regendag als afgelopen dinsdag en komende week wordt het volgens de weerexperts 28 graden in Deurne, dus dan zijn we er op tijd bij.”

Research
Bij DMG Radio worden in de zomerperiode niet zomaar wat extra zonnige hits gedraaid, legt Boudewijns uit: “De muziek die je hoort op onze radiozender wordt op basis van research geselecteerd. Daarbij wordt ook gekeken naar hoe vaak een plaat gedraaid kan worden en in welke volgorde muzieksoorten afgewisseld worden. Dat geldt ook voor de zomerhits die dit jaar vanaf 20 juni te horen zijn.”

Meestal valt het begin van de zomer rond 21 juni tegelijk met de zomerzonnewende. Meestal wordt die datum aangehouden, maar toch begint de zomer niet altijd op 21 juni. Dit jaar is dat net als in 2020 al op 20 juni.

Deurnes sausje
De zomerse klanken klinken bij DMG Radio ook net even anders dan op andere plekken in Nederland door een Deurnes sausje. “Alle zomerhits die we draaien zijn door onze audiovormgever op maat gemaakt en voorzien van onder andere de naam van onze radiozender. De jingles zijn dus eigenlijk al in elk liedje ingebouwd”, legt Boudewijns uit.

“Het zorgt er niet alleen voor dat het professioneel klinkt en de muziek niet wordt onderbroken, maar het is ook een slimme ‘branding’-techniek om ervoor dat de naam van DMG Radio goed in het geheugen van onze luisteraars blijft hangen.”

De reden om zoveel tijd te steken in de zogenoemde ‘power-intro’s’, is volgens de algemeen coördinator van DMG tweeledig: “Het zorgt er niet alleen voor dat het professioneel klinkt en de muziek niet wordt onderbroken, maar het is ook een slimme ‘branding’-techniek om ervoor dat de naam van DMG Radio goed in het geheugen van onze luisteraars blijft hangen. Ik heb wel eens meegemaakt dat iemand een cd van een dergelijk nummer op had staan, waar dus geen jingle in was te horen en dat die persoon toch de naam DMG in ons audiologo meezong.”

Acties en thema-uitzendingen
Naast de zomers muziek die vanaf donderdag is te horen, kunnen de luisteraas van de radiozender voor de regio Deurne ook weer een aantal winacties en bijzondere thema-uitzendingen verwachten tussen nu en 22 september. “Op dit moment brengen we al een nieuwe radiorubriek elke zaterdagochtend om 11.30 uur waarin je vijf weken lang al het laatste EK-nieuws hoort en meningen van luisteraars over het voetbal. Hiermee is ook elke week een Oranje outfit te winnen met een poloshirt en cap”, vertelt Ivo Boudewijns.

Zoals elke zomer zijn er bij DMG ook speciale uitzendingen. “Dit jaar hebben we in elk geval later in het seizoen nog Super Saturday in samenwerking met ZSV. Daarbij zijn dan de laatste tickets te winnen voor dit indoor festival waarbij meer dan dertig topartiesten in sneltreintempo gaan optreden”, aldus Boudewijns.

“Verder vindt in samenwerking met Stichting Nacht van het Witte Doek op zaterdag 24 augustus Movie Saturday plaats. Hierbij wordt de hele zaterdag alleen maar filmmuziek gedraaid, interviewen we de genomineerden van de Film Talent Award Brabant (FTAB) en zijn er toepasselijke prijzen te winnen. En natuurlijk sluiten we de zomer af met het Summer Weekend.”

Geen zomerstop
De algemeen coördinator van DMG vertelt dat er geen zomerstop is, zoals bij vele andere media wel het geval is. “Bij ons geen herhalingen of programma’s die niet doorgaan. Sterker nog, we zetten nog een tandje bij met de extra thema-uitzendingen en daarnaast gaat ook onze nieuwsvoorziening de hele zomer door met informatie, interviews en elke werkdag van 07.00 tot 19.00 uur het lokale nieuws op het halve uur”, besluit Ivo Boudewijns.

Beluister hieronder hoe de zomerhits bij DMG Radio in een Deurnes jasje zijn gestoken.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen