13.8 C
dinsdag 30 april 2024
Home- ZeilbergTandeloos ZSV heeft weinig in de melk te brokkelen in Geldrop (4-0)

Tandeloos ZSV heeft weinig in de melk te brokkelen in Geldrop (4-0)

De geelzwarten van Johan Vullings leken zondag  in Geldrop na een half uurtje een beetje in de wedstrijd te komen, maar toen ze in de extra tijd van de eerste helft een ogenschijnlijk naar buitenspel riekende tegengoal te verwerken kregen, was alle tegenstand – als die er al was – gebroken.

Na rust werd ZSV gemakkelijk afgeschminkt door Geldrop dat vooraf nog onder ZSV op de ranglijst stond, maar door de 4-0 overwinning over het Zeilbergse team heen wipte.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Vooraf zal de thuisploeg zich toch ingesteld hebben op een degradatieduel waarbij beide ploegen met het mes tussen de tanden zouden spelen. Daarin hadden ze zich vergist! Het eerste half uur werd ZSV onder de voeten gelopen, al kwam de thuisploeg niet echt tot kansen. Het veldoverwicht was wel duidelijk voor de groenwitten. Nog binnen vijf minuten was er een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval van de thuisploeg, maar ZSV kreeg de bal niet weg. De uiteindelijke hoekschop leverde niets op.

Prima aanval
Na een kwartier was er geel voor Thijs Bouwmans die zijn tegenstander raakte toen de bal al weg was. Zo ging het eerste kwartier voorbij zonder hoogtepunten. Na een half uur wist ZSV eindelijk een prima aanval op de mat te leggen, met een afsluitend schot van Davy Althuizen. Dat miste echter richting. Er stonden bijna veertig minuten op de klok, toen Stan van Helmond weggestuurd werd. Vervolgens werd hij onderuit geschoffeld met geel als gevolg.

De geelzwarten kwamen in die periode duidelijk beter in het spel. In de extra tijd werd de bal over rechts diep gespeeld. De Geldropse buitenspeler leek buitenspel te lopen, maar er volgde geen vlagsignaal. De rechtsvoor kon zo bekeken voorgeven en de afronding was prima. Zo ging ZSV met een kleine achterstand de rust in en kon daar niet echt iets op afdingen.

Gebrek aan kwaliteit
In de tweede helft hadden de geelzwarten niets meer in de melk te brokkelen en dat was zeker niet het gevolg van een gebrek aan werklust. De ploeg ontbeerde simpelweg de kwaliteiten. Twee minuten na rust was er al de eerste kans voor de thuisploeg, maar doelman Leon Thijs was op zijn post.

Na bijna een uur voetballen viel de 2-0. Een diepe bal viel goed en werd makkelijk via de paal binnen geschoven. Tien minuten later stond het 3-0; de thuisploeg kwam met een prima uitgespeelde aanval die goed werd afgerond.

Gifbeker nog niet leeg
Het inbrengen van Tim van der Steijn, Luuk Engels en Jordi van der Heijden bracht niet het gehoopte resultaat. Twee van de drie kregen in het restant van de wedstrijd zelfs nog geel voorgehouden. Ook Marco Manders kwam nog in de ploeg, maar ook dat leverde niets op. Sterker nog, de gifbeker bleek nog niet helemaal leeg te zijn, want twee minuten voor tijd viel de 4-0.

In blessuretijd leek Tim van der Steijn de eer nog te gaan redden, maar hij werd onderuit gegleden. Scheidsrechter Cremers zag er geen strafschop in, dus ook dat was een tegenvaller. Het bleef zo bij de 4-0 en Geldrop deed daarmee goeie zaken.

Komende zondag speelt ZSV de inhaalwedstrijd thuis tegen Hilvaria. Om uit de hoek te komen waar de klappen vallen, zou een overwinning zeer wenselijk zijn voor de Zeilbergers.