5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneTaxusinzameling loopt achter door koude voorjaar

Taxusinzameling loopt achter door koude voorjaar

De Taxusinzameling 2021 is een paar weken geleden gestart en normaal zou de organisatie dan nu op volle toeren draaien maar dat ligt dit jaar ligt net even anders. Voor de taxusinzameling is de stichting namelijk voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden en het koude voorjaar heeft er voor gezorgd dat er een flinke achterstand is in de groei van de taxushagen.

Mogelijk zal Taxus Taxi het dit jaar dus met minder oogst moeten doen dan andere jaren. Het verschil kan nog wel worden gemaakt in het aantal mensen dat nog mee gaat doen aan de inzameling. De vrijwilligers van Taxus Taxi adviseren om het snoeien nog enkele weken uit te stellen. Hierdoor krijgt de haag kans om verder te groeien en wordt de opbrengst aan snoeisel ook groter. Elk jaar worden duizenden chemotherapieën mogelijk gemaakt door het verzamelde taxussnoeisel.

Douchebeurt
Daarnaast geeft de organisatie aan dat de weersomstandigheden op dit moment voor de taxus perfect zijn om nog een flinke groeispurt in te zetten. “Naast een lekker warm zonnetje heeft de taxus ook water nodig. Als je de komende week één douchebeurt overslaat en dit water doneert aan je taxushaag, kan dit al een groot  verschil maken in de hoeveelheid taxussnoeisel die je in de strijd tegen kanker kunt doneren”, geeft de stichting aan.

Afspraak maken
Meer informatie vind je op www.taxustaxi.nl. Wil je jouw verse taxustakjes aan de stichting te doneren, maak dan een afspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak. De stichting is ook nog op zoek naar taxus-chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie kun je contact opnemen met Werner Toonen via 06- 535 699 70 of mail naar info@taxustaxi.nl.

Foto: Facebook Taxus Taxi

Lees ook:

Stichting Taxus Taxi haalt weer snoeisel op voor chemotherapieën

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen