16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneTeam acrogymnasten van KDO Deurne door naar halve finale NK

Team acrogymnasten van KDO Deurne door naar halve finale NK

Bij de districtsfinale en tevens plaatsingswedstrijd in Sas van Gent heeft een team acrogymnasten van KDO Deurne afgelopen weekend hun plaats zeker gesteld voor de halve finale van Nederlands Kampioenschap. Mandy van Bussel, Demi Heesakkers en Yen Ragetlie wisten met zowel hun balansoefening als  tempo-oefening een score te behalen die ze naast een halve finale-plek ook een zilveren medaille opleverde.

Eerder dat weekend was het de beurt aan Britt de Keizer, Fem van Ooij en Fleur van Bommel. Zij lieten hun oefening zien en wisten hiermee de nodige puntenlimiet te behalen. Ook Sharon van Dijk en Mila van Dam behaalden met hun oefening de benodigde limiet. Toch was het voor beide teams helaas net niet goed genoeg om zich te mogen plaatsen voor de halve finales. De andere teams behaalden de limiet niet met hun oefeningen.

De sport die de teams van KDO Deurne beoefenen, is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek. Dit wordt met elkaar verbonden door choreografische onderdelen. Kinderen kunnen al vanaf 6 jaar beginnen met deze sport. Bij KDO Deurne werd met acrogym gestart in begin jaren ’80. Onder leiding van Linda Berkers werd de sport bij de Deurnese club steeds populairder.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen