18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVoetgangersoverweg bij NS-Station Deurne moet veiliger worden door geel vlak met kruis...

Voetgangersoverweg bij NS-Station Deurne moet veiliger worden door geel vlak met kruis op grond

De spoorwegovergang voor voetgangers bij het NS-station in Deurne moet veiliger worden door de komst van een geel vlak met een kruis op de grond. ProRail heeft na een pilot met een overweg in Den Dolder vier plekken aangewezen in Nederland waar de techniek ook wordt toegepast.

Naast Deurne worden ook overwegen in Assen, Heiloo en Ermelo eind april voorzien van de gele vlakken met zwarte kruizen. “Voetgangers worden op deze manier extra alert gemaakt op het gedeelte van de overweg waar niet stilgestaan mag worden”, zegt ProRail.

Gevaarlijk gedrag
De spoorwegnetbeheerder heeft door een extern bureau een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat voetgangers onbewust gevaarlijk gedrag vertonen bij het gebruik van de overweg, hoewel de overweg volgens ProRail normaal functioneerde en aan alle wet- en regelgeving voldoet.

“De voetganger stond hierbij onbewust aan de verkeerde kant van de overwegboom. Dit leidde tot een aanrijding met de trein, waarbij de voetganger blijvend letsel heeft opgelopen. Voor ProRail is deze analyse reden om maatregelen te treffen om de veiligheid op deze overweg te verhogen”, aldus spoorwegenbeheerder.

Alertheid
De aanpassingen hebben volgens ProRail als doel de overweg overzichtelijker te maken voor voetgangers: “Dit gebeurt door gele vlakken met zwarte kruisen aan te brengen. Deze gele markering verhoogt de alertheid bij de overweggebruiker ten aanzien van het risicogedeelte van de overweg. Gebruikers van de overweg geven aan dat de gele vlakken goed herkenbaar zijn als een gevaargebied en dat ze daar niet mogen staan.”

Foto’s: ProRail

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen