15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneTeam heren 2 Deurne Pioniers kampioen na zinderende strijd in Nuenen tegen...

Team heren 2 Deurne Pioniers kampioen na zinderende strijd in Nuenen tegen Achilles ‘71

Het team heren 2 van Basketbal Club Deurne Pioniers is zondag in Nuenen kampioen geworden na een zinderende wedstrijd tegen Achilles ’71. De Nuenense thuisploeg stond gelijk op de ranglijst met de spelers uit Deurne, dus bij deze wedstrijd gold: ‘winner takes all’. De Pioniers wonnen de wedstrijd met 62-48 en wisten daarmee het kampioenschap basketbal senioren binnen te halen.

Voor coach Willem Lammers opnieuw een vervroegd verjaardagcadeautje. Vorige week kreeg hij ook al zes dagen voor zijn veertigste verjaardag, een presentje in de vorm van de koninklijke onderscheiding; Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Vanaf zijn veertiende
Willem heeft een uitgebreide staat van dienst opgebouwd in de basketbalwereld. Vanaf zijn veertiende is hij lid van de Pioniers in Deurne, waar hij meteen ging assisteren bij de trainingen van de jongere leden. Later werd hij trainer/coach, lid van de Technische Commissie, begeleider bij jeugdkampen en bestuurslid. Hij is ook nog steeds de vaste fysiotherapeut bij de Pioniers.

Nationale teams
Bij de Nederlandse Basketball Bond heeft Willem als fysiotherapeut, op vrijwillige basis, de Nationale teams begeleid op internationale toernooien en Europese kampioenschappen. In zijn studententijd was hij actief als lid en voorzitter van de opleidingscommissie. Hij viel op door zijn grote inzet, empathie en behulpzaamheid.

Coronatijd
In 2020 heeft Willem het platform MijnFysioThuis opgezet. Duizenden mensen konden hierdoor gratis hulp krijgen in de moeilijke coronatijd. Niet alleen regionaal, maar ook ver daarbuiten werden mensen voorzien van gratis advies en kregen zo toch de zorg die ze nodig hadden.

Foto: BC Deurne Pioniers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen