18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneTEJO-huis brengt theatervoorstelling over mentale klachten bij jongeren: ‘Nog steeds een taboe’

TEJO-huis brengt theatervoorstelling over mentale klachten bij jongeren: ‘Nog steeds een taboe’

Op initiatief van het TEJO-huis in Deurne wordt donderdag 30 november de theatervoorstelling WAT DE F*CK IS GELUK? opgevoerd bij Natuurpoort de Peel. Met de voorstelling wil TEJO jongeren en hun ouders helpen om mentale klachten bespreekbaar te maken en vooroordelen te doorbreken.

Hoewel het merendeel van de jongeren in onze regio zich gelukkig voelt, kampt bijna één op de vier jongeren met psychische klachten. Eén op de zes jongeren heeft zelfs ooit serieus nagedacht over het beëindigen van hun leven. Dit bleek in december vorig jaar uit een onderzoek van de GGD onder jongeren in het tweede en vierde leerjaar van de middelbare scholen in de regio Zuidoost-Brabant.

Taboe
“Mentale klachten onder jongeren zijn een hot topic, maar ook nog steeds een taboe”,  zeggen de medewerkers van het TEJO-huis. Daarom is het volgens hen belangrijk dat de jeugd weet dat het okay is om er over te praten.

Bij TEJO in Deurne passen ze dat ook toe in de hulp die ze bieden in hun inloophuis aan de Ferdinand Bolstraat 2: “Bij TEJO vind je een warm luisterend oor. We luisteren, denken met je mee en kijken samen hoe jij weer verder komt.” De organisatie wil vooral een veilige en vertrouwde plek vormen waar jongeren hun verhaal kunnen doen. “Sombere gevoelens kunnen heel ingrijpend zijn, zeker als je ze voor jezelf houdt”, aldus TEJO.

Gesprek aangaan
WAT DE F*CK IS GELUK? is een vrolijke, verrassende, humorvolle, kwetsbare en soms confronterende muziektheatervoorstelling, die bedoeld is voor iedereen die meer wil weten over hoe je om kan gaan met mensen die mentale problemen hebben. “Wel eens zorgen over je zoon, dochter, vriend of vriendin? En wil je weten hoe je hem/haar kan helpen? De voorstelling nodigt uit tot dialoog, wat helpt om thuis of op school het gesprek aan te gaan”, zeggen de medewerkers van het TEJO-huis.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 30 november bij Natuurpoort de Peel aan het Leegveld 8a in Deurne en begint om 19.30 uur. Gratis entreetickets kun je bestellen door een email te sturen naar info@tejo-deurne.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen