11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneTv-weervrouw Margot Ribberink geeft lezing in Deurne over klimaatverandering

Tv-weervrouw Margot Ribberink geeft lezing in Deurne over klimaatverandering

Margot Ribberink die 20 jaar lang als weervrouw op tv was te zien bij RTL 4, geeft op maandag 11 december in Cultuurcentrum Deurne een lezing tijdens de Inspiratieavond Klimaat van het Platform Global Goals Deurne.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst staan telkens één of een aantal van de 17 Sustainable Development Goals (SDG) centraal. Deze keer is dat Global Goal 13 over het klimaat.

Kennis delen
Hiervoor heeft Global Goals Deurne weervrouw Ribberink uitgenodigd: “Margot geeft veel lezingen en wordt gevraagd als dagvoorzitter bij bijeenkomsten over klimaatveranderingen en duurzaamheid en gedrag. Ze deelt graag haar kennis en ervaring op weer- en klimaatgebied en wat we nog kunnen verwachten.”

Margot Ribberink wil het liefste niet te lang bij het negatieve weernieuws stilstaan: “De nieuwe klimaatscenario’s van het KNMI zijn duidelijk.” Daarom richt ze zich in haar inspiratiebijeenkomsten op de vragen wat de nieuwe opgaven zijn, waar de oplossingen liggen en wat iedereen er samen aan kan doen.

Aanpassen
“Op allerlei niveaus, in verschillende organisaties en in de maatschappij worstelen we hoe de energietransitie vorm moeten geven en hoe we ons moeten aanpassen aan het nieuwe klimaat. Tegelijkertijd verbruiken we nu al meer energie en grondstoffen dan de aarde ons kan bieden en zien we de kloof tussen arm en rijk steeds groter worden. Daar kunnen en moeten we iets aan doen”, zegt Ribberink.

De leden van Global Goals Deurne erkennen dat de uitdagingen soms bijna te groot lijken. Toch benadrukken ze dat er gezamenlijk iets aan veranderd kan worden: “Iedereen kan iets doen, hoe klein ook. En samen kunnen we op een positieve manier meer, ook voor de toekomst van de  generaties die na ons komen. En daar zijn al heel veel mensen op hun manier in onze gemeenschap mee bezig.”

Kansen
Tijdens de inspiratieavond wil Margot Ribberink het grote en abstracte probleem van het klimaat ontrafelen en kijken naar oplossingen, zodat er volgens haar vanzelf ook kansen zichtbaar worden: “Kansen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Margot Ribberink studeerde biologie in Nijmegen en is in 1990 begonnen bij het eerste commerciële weerbureau in Nederland: Meteoconsult, en werd de eerste weervrouw op televisie. “In 2019 begon ik voor mezelf en presenteer het weer nu op radio en tv, maar dan voor regionale omroepen: RTV Oost, RTV Utrecht en RTV West”, vertelt Ribberink. Daarnaast geeft ze lezingen en presentaties over weer, klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie.

De inspiratieavond vindt plaats op maandag 11 december van 19.30 tot 22.00 uur in Cultuurcentrum Deurne. De entree is 4,50 euro, inclusief koffie of thee en koek. Meer informatie en tickets vind je op ccdeurne.nl

Foto: Margot Ribberink

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen