8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneTentoonstelling Maandag-wasdag

Tentoonstelling Maandag-wasdag

Op zondag 12 maart opent Thea Mansvelders, de enthousiaste eigenaar van museumpje ’t Hökske in Deurne-Zeilberg, om 14.30 uur in het Heemhuis de nieuwe tentoonstelling Maandag-wasdag van Heemkundekring H.N. Ouwerling. Een tentoonstelling over de zwaarste klus in een huishouden tot de komst van de elektrische wasmachines en de wasmachinecombinaties: de wekelijkse wasdag. Het Heemhuis is open vanaf 14.00 uur.

Tot de jaren ’50 en ‘60 van de vorige eeuw was het ploeteren met teilen water, inweken, koken van de was op een gaspitje, raspen van de Sunlightzeep, schrobben op een wasbord, spoelen en wringen en dan eindelijk ophangen aan de waslijn.
Trots stond de huisvrouw van toen te glunderen als de was wapperend hing te drogen in de frisse wind. Maar dan was het leed nog niet geleden. Vergat ze om de wasdraad schoon te maken, dan zaten er vuile strepen op de was. Een plotselinge regenbui veroorzaakte paniek. En niet te vergeten de vogels…
Kortom, het was tobben aan de tobbe. En daarna nog het strijken en mangelen van de schone was! Attributen, foto’s, etc. van dit helse karwei zijn tot en met 25 juni te zien in het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne. Gratis toegang op de tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en iedere dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen