23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneTerrasje pikken in centrum van Deurne terwijl ‘raddraaiers’ op de Markt worden...

Terrasje pikken in centrum van Deurne terwijl ‘raddraaiers’ op de Markt worden aangepakt door politie

Voor wie donderdag in het Deurnese centrum op een terras plaatsnam, was er een bijzonder schouwspel te zien. Op de Markt en in Café The Ocean vond namelijk voor de derde keer in korte tijd een grote politieoefening plaats met onder andere honden en deze keer ook drones.

Bij de training van politie-eenheden uit Deurne, Asten, Someren, Gemert, Laarbeek en Helmond wordt geoefend in het verbeteren van hun samenwerking en efficiëntie in noodsituaties.

Naast de deelnemende agenten, hondenbegeleiders met hun dieren en ambulancemedewerkers, waren er bij de oefening verschillende figuranten aanwezig die de rollen van raddraaiers of slachtoffers op zich namen. “Het is een hele operatie die zo’n zes tot zeven uur duurt bij elkaar. Maar vooraf moet er ook van alles worden geregeld, zoals afspraken maken met alle partijen die bij de oefening betrokken zijn”, legt brigadier Jeroen Ligtvoet van de politie uit.

De eenheden in de regio Peelland hebben elk jaar ongeveer drie van dit soort grote oefeningen. Ze zijn volgens Ligtvoet onder meer bedoeld om iedereen scherp te houden: “Je probeert bijvoorbeeld je reactietijd en coördinatie te verbeteren. Maar het gaat vooral ook om soepeler laten verlopen van de samenwerking met anderen zoals de ambulancemedewerkers. Met dit soort trainingen leer je van elkaar wat de ander nodig heeft in een bepaalde situatie en hoe je daarop het beste en snel op in kunt spelen.”

De oefeningen kunnen er uitzien alsof er daadwerkelijk iets aan de hand is. “Dit soort scenario’s gebeuren in het echt gelukkig niet zo vaak. Dan is zo’n realistische training de enige manier om je daar toch goed op voor te bereiden”, besluit Jeroen Ligtvoet.

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen