17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneTheatergroep Wizzel helpt Koning Lier met schrijven van liefdesbrief

Theatergroep Wizzel helpt Koning Lier met schrijven van liefdesbrief

Lezen, schrijven, literatuur, liefde en operamuziek komen samen in het nieuwe toneelstuk van Theatergroep Wizzel. Dit Deurnese gezelschap staat bekend om haar familievoorstellingen die leuk zijn voor kinderen én volwassenen. Dat geldt ook dit keer met ‘De lievdesbrief van de kooning’.

“Ja, de spelfouten in de titel zijn een bewuste keuze”, bevestigt Leon van der Elsen, al jarenlang lid van Wizzel. “Het stuk gaat over een koning die nauwelijks kan lezen en schrijven, maar wel een liefdesbrief wil schrijven aan de operazangeres op wie hij verliefd is.”

Ongeletterde koning
Koning Lier, een verwijzing naar King Lear, is een goedzak, maar nogal onbehouwen en taalkundig niet goed onderlegd. Vandaar dat hij met zijn eerste brief volledig de plank misslaat. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn onderdanen en van de beheerder van de bieb, William Schutbier. Volwassenen herkennen hier wellicht een beroemde Engelse schrijver in.

“We wilden al langer iets met het thema taal doen”, vertelt Van der Elsen, die de koning speelt. “Dat komt ook omdat we veel onderwijzers in ons spelersbestand hebben. Onze regisseuse Sam Brosens ging ermee aan de slag en kwam met een volledig zelf geschreven toneelstuk op de proppen.”

Interactie met het publiek
De Belgische regisseuse heeft nog meer noviteiten in deze voorstelling gestopt. Het idee om midden tussen het publiek te spelen, komt ook van haar. “Op vier plekken, behalve in het Cultuurcentrum, spelen we op een soort strip in het looppad en zitten de toeschouwers aan weerszijden. Hierdoor kunnen we meer interactie met het publiek beleven.”

‘De Lievdesbrief van de Kooning’ speelt op vijf locaties in de regio: op zondag 13 oktober in Den Draai in Deurne, op 20 oktober in Het Kwartier in Asten, op 27 oktober in het Cultuurcentrum Deurne, op 3 november in De Kastanje in Liessel en op 10 november in ’t Brandpunt in Helmond Brandevoort. Aanvang van alle voorstellingen is om 14.30 uur.

Kaartjes van 7,50 euro per stuk zijn verkrijgbaar via de website Theatergroepwizzel. De verkoop voor het Cultuurcentrum vindt plaats op ccdeurne.nl.

Foto’s: Theatergroep Wizzel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen