12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneThee proeven op de weekmarkt in Deurne tijdens Fairtrade Week

Thee proeven op de weekmarkt in Deurne tijdens Fairtrade Week

De Fairtrade werkgroep van het Platform Global Goals Deurne gaat in het kader van de Fairtrade Week op de weekmarkt van vrijdag 5 november verschillende soorten thee laten proeven.

Het Samen-thee-moment is het landelijke thema van de Fairtrade Week die loopt van 30 oktober tot en met 7 november. In de gemeente Deurne is in alle supermarkten en enkele andere winkels thee met het Fairtrade keurmerk te koop. De werkgroep wil met de actie meer aandacht krijgen voor de Fairtrade-producten en uitleggen waarom het belangrijk is deze te kopen.

Ondersteuner
Winkeliers in de gemeente Deurne die ook Fairtrade-thee willen gaan verkopen, kunnen zich inschrijven als Fairtrade ondersteuner. Meer informatie kun je krijgen via: info@globalgoalsindeurne.nl. Het Platform Global Goals Deurne werkt lokaal aan de uitwerking van de 17 Global Goals, de  SDG’s (Social Development Goals) van de VN .

Kompas
De Global Goals (SDG’s; Sustainable Development Goals) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken in 2015 door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Global Goals lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs gelijkheid, gezonde economische ontwikkeling, vrede en veiligheid en de klimaatcrisis.

Van deze doelen zijn er tien verbonden met Fair Trade. Als je een product koopt met een Fair Trade keurmerk, werk je dus mee aan minimaal tien Global Goals.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen