17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneNieuw op DMG Radio: de licht verteerbare en informatieve radiolunch met Theo...

Nieuw op DMG Radio: de licht verteerbare en informatieve radiolunch met Theo de Wit

Al vanaf de jaren ’80 is Theo de Wit te horen op de radio in de regio en vanaf vandaag is hij weer opnieuw te beluisteren in zijn woonplaats Deurne. Met een vernieuwde versie van zijn programma De Wit in het Weekend op DMG Radio is hij terug in de regio waar het voor hem ooit begon ongeveer 35 jaar geleden.

De Wit is geen onbekende naam in de lokale radiowereld. Hij startte zijn radio-carrière bij Omroep Deurne dat destijds nog een studio had in de Frans Hoebenshal in de wijk Koolhof. Ook vanaf de start van DMG tien jaar geleden had hij al het programma De Wit in het Weekend en werkte hij onder meer mee aan het actualiteitenprogramma Thuis in Deurne.

Dichtbij
In de jaren daarna presenteerde hij programma’s bij onder meer Maasland Radio, Radio Kontakt-Centraal en Omroep Venray om uiteindelijk vandaag weer terug te komen in Deurne. “Om in mijn eigen woonplaats radio te kunnen maken, voelt heel goed. Het leukste van radio is om het te doen voor de mensen die ik ken en tegenkom in Deurne. Dat is het mooie van een lokale omroep. Niet ver weg vanuit een studio ergens in Hilversum maar dichtbij de luisteraars, gewoon vanuit de DMG-studio aan het Martinetplein.”

2.0 versie
De nieuwe radioshow van De Wit heeft dezelfde naam als het programma dat hij eerder op DMG presenteerde maar qua stijl en inhoud is er wel flink wat veranderd. “Het programma dat we vanaf nu brengen is eigenlijk een 2.0 versie van wat ik in het verleden heb gemaakt. De wereld verandert en een radioprogramma moet zich ook ontwikkelen om relevant te blijven. Dat gaan we doen met nog meer lokale informatie en interactie. Zo word je op de hoogte gebracht van wat er dat weekend te beleven is in de regio Deurne in De Wit’s Weekend Tips. Een onderdeel dat we brengen in samenwerking met de VVV in Deurne die voor ons op zoek gaan naar de leukste evenementen”, legt DMG-dj Theo de Wit uit.

Broodje Aap
Daarnaast kunnen luisteraars elke week een hamburgermenu winnen van Daily Deurne. Het radiospelletje werd eerder rond hetzelfde tijdstip gespeeld op de radiozender van DMG. Het wordt voortgezet omdat er duidelijk behoefte aan is, legt De Wit uit: “Het is een spel dat al een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd en waar mensen met veel plezier aan meedoen omdat de verhalen vaak komisch of herkenbaar zijn. Daarom gaan we hiermee rond hetzelfde tijdstip als in LunchTim mee door. Elke week heb ik een nieuwsbericht en aan de luisteraar is het de taak om te achterhalen of het echt gebeurd is of dat het fake nieuws is.”

Boer Henk
Maar er zijn nog meer redenen om ook tussen 12.00 en 14.00 uur je radio op DMG te zetten, zegt De Wit: “Naast de info van de VVV, besteden we ook nog elke week aandacht aan de natuur in De Peel met Van Groen tot Groenten. Hierbij zal onder meer Boer Henk van Bijzonder Brabants vertellen over vergeten groenten en er is een onderdeel in het programma waarbij echt de mooiste vergeten pareltjes van de popmuziek voorbijkomen. In De Wit’s One Hit Wonder behandelen we een eendagsvlieg van een artiest die maar één hit heeft gescoord in ons land en draaien we dat nummer weer eens een keer.”

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en overal online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen