5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneThijs Matheij is 64ste prins van De Peelstrekels

Thijs Matheij is 64ste prins van De Peelstrekels

Tot twee keer toe hebben ze de onthulling van de 64ste prins uit moeten stellen bij de Peelstrekels vanwege de coronaregels. Dus dan maar een livestream waarin zondagmiddag eindelijk bekend kon worden gemaakt dat Thijs Matheij de nieuwe prins is. In verband met de nog geldende maatregelen kon het bekend maken in de residentie niet publiekelijk.

Ruim 300 mensen bekeken de uitzending via Youtube, die begon met een terugblik op de historie en het ontstaan van de Peelstrekels. Daarna werd de zoektocht naar de nieuwe prins in beeld gebracht en uiteindelijk werd prins Thijs d’n Eerste gehuldigd.

Aanvoerder
Thijs is weliswaar geboren in de Sint Jozefparochie, maar woont alweer jaren in het centrum van Deurne. Hij heeft vele jaren in De Potdeksel gewerkt, is nu leraar bij OBS De Bron en aanvoerder van het vaandelteam van SV Deurne. Het zal voor prins Thijs wel heel anders zijn dan normaal voor een carnavalsprins want eerder werd al bekend dat er dit jaar geen optochten of grote activiteiten met carnaval zijn in de gemeente Deurne. De zeven carnavalsverenigingen hebben gezamenlijk besloten dat het met de huidige coronaregels niet mogelijk is om dit soort evenementen te houden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen