21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- St. JozefparochieTien dagen durend jubileumfeest van SJVV bijna halverwege

Tien dagen durend jubileumfeest van SJVV bijna halverwege

De feestvierende leden van SJVV kunnen terugkijken op een geslaagde start van hun tien dagen durende jubileumviering. Het weer zat enorm mee tijdens het lange pinksterweekend, waardoor het 75-jarig bestaan van de voetbalclub precies zo mooi kon worden uitgevoerd als was bedacht en voorbereid.

De aftrap werd vrijdagavond verzorgd door niemand minder dan Frank Lammers, die natuurlijk op zijn bekende manier nog wat kritische kanttekeningen had bij het clublied van SJVV. Zaterdag volgde de jeugdprof-dag met een record aantal deelnemers van 170 kinderen. De activiteiten op de diverse luchtkussen en de wateronderdelen zorgden voor veel gelach bij zowel de deelnemende kinderen als het publiek.

Riny en Diny
Op zaterdagavond gingen tijdens het gala van SJVV de belangrijkste prijzen naar Riny van Hoek en Diny van der Linden. Zij werden winnaar in één van de twaalf categorieën en werden respectievelijk uitgeroepen tot Mister SJVV en Miss SJVV. Daarna gingen de tafels aan de kant en was er een optreden van feestband Lijn 7.

56 teams
De opkomst bij de jaarlijkse MiniMasters was volgens de organisatie overweldigend groot tijdens deze jubileumeditie: “Maar liefst 56 teams namen het tegen elkaar op het 5 tegen 5 toernooi. Het was hard werken voor de mensen op het veld maar ook achter de bar. Zeker na de prijsuitreiking toen de Leeuw nog werd los gelaten in de feesttent.” Op tweede pinksterdag konden de veteranen in een wat lager tempo lekker een potje voetballen en werd de dag afgesloten met een BBQ.

Damesafdeling
Dinsdagavond gaat het jubileumfeest dat nu bijna halverwege is door met een reünie van de damesafdeling van SJVV, die afgelopen jaar 50 jaar bestond. “We hebben een damesvoetbal-gerelateerde quiz en een SJVV talkshow. Verder zal deze avond vooral in het teken staan om leuke herinneringen op te halen en weer eens goed met elkaar bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje”, vertellen de leden SJVV. Tijdens de avond zijn ook Rick de Rooij en Kika van Es aanwezig.

Stijn van Gassel
Op woensdag wordt gestreden om de penaltybokaal waarvoor de club een profkeeper heeft weten te strikken: “Stijn van Gassel van Excelsior op Fortuna komt bij ons keepen! Hij is uitgeroepen tot de Pro Excelsior Speler van het jaar 2023. Stijn keept nu 2 jaar bij Excelsior waarmee hij vorig jaar promoveerde naar de Eredivisie, daarvoor keepte hij 7 jaar bij Helmond Sport.”

Rood&Wit feest
De jubileumwedstrijd volgt op donderdag met verschillende kampioensteams en onder meer een wedstrijd tussen de kampioenen van 2003-2004 tegen de kampioenen van 2011-2012. Aansluitend zal er een wedstrijd gespeeld worden met verschillende bekende spelers. Op vrijdag wordt Sportpark De Dreef omgetoverd in Camping SJVV en daarna breekt het finaleweekend aan van het jubileumfeest. Op zaterdag is er het SJVV Rood&Wit feest met optredens van de Party Animals, René Schuurmans en feestband The Night Flight.

Jubilarissen
Zondag breekt de laatst dag aan van het lange jubileumfeest en word gestart om 11.00 uur met een brunch. Daarna worden tussen 13.00 en 14.00 uur worden verschillende jubilarissen geëerd. Dick van Goch, Toon van Goch en Harry van der Heijden vanwege hun 75-jarig lidmaatschap, Jan van Moorsel en Sjaak Venner voor hun 60 jaar en Rinie Munsters en Piet Beekman voor hun 50 jaar. Aansluitend is er de receptie en een optreden van gastspreker Bas Nijhuis. Na de prijsuitreiking van de jubileumloterij wordt rond 18.00 uur het 75-jarig jubileum van SJVV afgesloten.

Foto’s: SJVV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen