24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneToestemming voor huisvesting van 48 arbeidsmigranten aan Helmondsingel in Deurne

Toestemming voor huisvesting van 48 arbeidsmigranten aan Helmondsingel in Deurne

Er mogen 48 arbeidsmigranten aan de Helmondsingel 22 en 24 in Deurne worden gehuisvest. Hiervoor heeft B&W van Deurne een exploitatievergunning verleend aan Bloemenhandel Jack van Vlerken uit Mierlo.

De eerste aanvragen voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Helmondsingel in Deurne dateren al vanaf 2017. Door allerlei omstandigheden konden de plannen van Van Vlerken telkens niet doorgaan. Nu is er door de gemeente dan eindelijk toestemming gegeven aan de ondernemer voor het onderbrengen van arbeidsmigranten op deze locatie voor een periode die loopt tot 30 mei 2029.

Van Vlerken had eerder een vergunning aangevraagd voor de huisvesting van 54 personen in een woonhuis en kantoorpand en dat was niet de eerste keer dat hij een poging ondernam om tijdelijke werknemers op deze locatie onder te brengen.

In 2017 wees de gemeente de aanvraag in eerst instantie af omdat deze niet overeenkwam met het bestemmingsplan van het gebied. Ook zou het voorstel niet hebben voldaan aan voorwaarden, zoals de brandveiligheid, vluchtroutes en ventilatievoorzieningen.

Uiteindelijk kreeg Van Vlerken in 2019 wel groen licht voor huisvesting van 40 arbeidsmigranten. Maar toen de ondernemer in september 2021 begon met bouwwerkzaamheden om het pand aan te passen voor bewoning door de werknemers gooide de voorgenomen verbreding van de N270 roet in het eten omdat die weg mogelijk geluidsoverlast zou kunnen veroorzaken. In overleg met de gemeente Deurne en de provincie werden de werkzaamheden toen gestaakt.

Daarop werd een alternatief plan uitgewerkt, waarvoor nu een exploitatievergunning is verleend.

Foto: Google Streetview

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen