-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneTientallen boeren uit regio protesteren tegen stikstofbeleid bij A67 in Liessel

Tientallen boeren uit regio protesteren tegen stikstofbeleid bij A67 in Liessel

Tientallen boeren hebben zich vrijdagmiddag rond 16.00 uur verzameld aan de Koeweideweg in Liessel bij de oprit naar de A67. Ze gaan de voertuigen op het viaduct van de snelweg zetten als protest tegen de voorgenomen plannen uit Den Haag om de stikstofuitstoot drastisch te verminderen. Hierbij zou in de Peel tot 95% reductie plaats moeten vinden wat betekent dat veel land- en tuinbouwbedrijven zouden moeten sluiten.

Het gaat om een actie van gezamenlijke boeren uit Deurne, Bakel en Gemert. “We protesteren tegen het huidige beleid en willen kenbaar maken dat wij het er niet mee eens zijn. Deze actie is ook een voorbode van de grote landelijk actie volgende week waarbij heel agrarisch Nederland naar de Veluwe trekt om daar te protesteren”, zegt Piet van Kampen.

Levenswijze
Boer zijn is volgens hem niet alleen een beroep: “Het is een levenswijze en die pakken ze nu van ons af zonder een echte reden. Ze zeggen voor de natuur maar het lijkt er op alsof wij gewoon plaats moeten maken voor industrie en woningbouw.” In Liessel is het protest nog met een klein aantal boeren maar Van Kampen verwacht dat er volgende week tienduizenden mensen gaan protesteren: “Het zijn dan niet alleen de agrarische ondernemers die komen maar ook personeel van bijvoorbeeld alle toeleveringsbedrijven, onderhoudsbedrijven en vervoersbedrijven.”

Foto’s: Ramon van Hoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen