23.6 C
Deurne
zaterdag 2 juli 2022
Home- DeurneLeerlingen basisschool Tijl Uilenspiegel spelen in finale KNVB Schoolvoetbaltoernooi

Leerlingen basisschool Tijl Uilenspiegel spelen in finale KNVB Schoolvoetbaltoernooi

Tien leerlingen uit groep 6 van basisschool Tijl Uilenspiegel in Deurne spelen vandaag mee in de landelijke finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Hun klasgenootjes van groep 6 en 6/7 zijn ook naar de KNVB Campus in Zeist afgereisd om het voetbalteam aan te moedigen.

Eerder hadden de jonge voetballers uit Deurne al de districtsfinale van het KNVB schoolvoetbaltoernooi gewonnen waarmee ze zich kwalificeerden voor de landelijke finale van het toernooi. Voor de leerlingen is het een unieke belevenis, vertelt Monique Slaats, aspirant directeur van de basisschool: “Het is super leuk voor de kinderen dat ze nu mogen spelen op de velden waar normaliter alle Oranje-teams trainen. De leerlingen mogen zelfs een bezoek brengen aan een training van de Oranje Leeuwinnen. We hopen natuurlijk dat we winnen maar het allerbelangrijkste is het voetbalplezier.”

De eerste twee wedstrijden heeft het Deurnese team vrijdagochtend helaas verloren met 5-4 en 5-3. De volgende wedstrijd spelen ze om 14.20 uur tegen het team van basisschool De Meerhoef. Via deze link: KNVB SCHOOLVOETBAL FINALE 2022 (tournify.nl) kun je vandaag het team van Tijl Uilenspiegel volgen.

Foto: basisschool Tijl Uilenspiegel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen