20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneTim en Rutger lopen hun eerste Kennedymars: ‘Vooral de doorkomst in Deurne...

Tim en Rutger lopen hun eerste Kennedymars: ‘Vooral de doorkomst in Deurne lijkt ons heel bijzonder’

Normaal zit hij op zaterdagavond rond 20.00 uur in de radiostudio van DMG en is hij net klaar met het presenteren van het programma Tim’s Weekend Party, maar dit weekend staat Tim van der Weerden samen met Rutger Maessen in Someren aan de start van hun eerste Kennedymars.

“Gelukkig heb ik voor mijn radioshow collega-dj John Wijnen gevonden die het programma over kon nemen, zodat ik me vanavond volledig kan focussen op de wandeling”, vertelt Van der Weerden. Hij en oud DMG-medewerker Rutger Maessen gaan allebei de volledige 80 kilometer lopen.

Goed doel
Het idee om mee te doen aan de Kennedymars ontstond vorig jaar september tijdens het verjaardagsfeest van Maessen. “Ik vertelde toen tegen Rutger dat het meelopen iets is dat ik ooit nog wel eens wilde doen”, zegt Tim. “Rutger zei toen meteen dat hij wel mee wilde doen en dat we dan samen de route zouden lopen.”

De twee wilden niet alleen de wandeluitdaging aangaan, maar er ook meteen een goed doel mee dienen: “We waren het er snel over eens dat dit KWF moest worden. Er is heel hard geld nodig voor kankeronderzoek omdat ondertussen maar liefst één op de twee mensen in Nederland ermee te maken krijgt. We hadden beide als streefbedrag dat we wilden ophalen 500 euro, maar daar zijn we al ruim overheen. Hoewel we dat al bereikt hebben, zijn donaties natuurlijk nog steeds welkom. Deze komen direct ten goede aan de financiering van belangrijk onderzoek door het KWF.”

“We wandelden allebei al best veel, maar de Kennedymars lopen is wel even iets anders dan je dagelijkse 10.000 stappen behalen.”

Als voorbereiding op de mars van 80 kilometer hebben de 29-jarige Tim en 26-jarige Rutger het afgelopen half jaar flink getraind. “We wandelden allebei al best veel, maar de Kennedymars lopen is wel even iets anders dan je dagelijkse 10.000 stappen behalen”, zegt Van der Weerden. “We hebben het rustig aan opgebouwd en op een gegeven moment werden dat wandelingen van 40 kilometer. Dat is volgens mensen die de route al eens eerder hebben afgelegd een prima afstand om mee te oefenen. Als je een wandeling van zo’n lengte regelmatig maakt, zou je de Kennedymars ook goed moeten kunnen lopen”, leggen de twee vrienden uit.

Wandelschoenen
Naast de vele kilometers die ze als training hebben afgelegd, zijn Van der Weerden en Maessen ook goed voorbereid op de wandeling van zaterdagavond en -nacht. “Ik had in eerste instantie niet eens wandelschoenen en die zijn voor zo’n afstand toch echt wel nodig. Dus naast het juiste schoeisel heb ik speciale wandelsokken, een broek, shirt en jas aangeschaft op advies van een wandeltrainer”, vertelt Tim.

Ook hebben beide wandelaars de nodige voorbereidingen getroffen wat betreft eten en drinken. “Er wordt langs de route wel water uitgedeeld en op de rustposten kun je wat te eten krijgen, maar je wilt toch zeker zijn dat je genoeg binnenkrijgt. Alleen al op een afstand van 40 kilometer verlies je zo’n 2.500 calorieën, dat moet je dus voldoende aanvullen. In onze rugzakken zitten dus een aantal broodjes en voor de spieren drink ik naast water ook isotone drank. Mij helpt dat enorm”, aldus Van der Weerden.

Zelfde tempo
De twee vrienden starten zaterdagavond samen en hebben zich voorgenomen om te proberen ook samen te finishen: “De kans is groot dat dit lukt omdat we allebei van dezelfde lengte zijn en ook hetzelfde looptempo hebben. Toch hebben we duidelijk afgesproken dat als één van de twee afhaakt of achterblijft, de ander gewoon in eigen tempo doorgaat. Anders loop je alle twee jezelf kapot.”

Het meeste kijken ze uit naar de doorkomst in Deurne. “Sowieso denk ik dat het een heel mooie ervaring wordt en zeker omdat we lopen voor een goed doel. Het lijkt me heel bijzonder met alle mensen die je langs de weg aanmoedigen en helemaal in ons eigen dorp”, vertelt Tim.

Dat ze de voetbalwedstrijd Nederland-Turkije niet kunnen zien door de deelname aan de wandelwedstrijd, vinden de twee niet zo’n probleem: “Naar de Kennedymars hebben we al het hele jaar uitgekeken en naartoe gewerkt, dat is wel even wat belangrijker nu. En bovendien kunnen we tijdens het lopen natuurlijk wel met de oortjes in via de radio meeluisteren”, vertellen Van der Weerden en Maessen lachend.

Wil je Tim en/of Rutger steunen bij de inzameling voor KWF? Dan kun je een donatie doen via kwf.nl/fundraisers/timenrutger.

Foto’s: Tim van der Weerden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen