18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneToch nog jaartje wachten op gratis parkeren in Deurne

Toch nog jaartje wachten op gratis parkeren in Deurne

Het afschaffen van betaald parkeren in Deurne gaat definitief pas vanaf 2024 in. Politieke partijen CDA Deurne en DOE! wilden dat het parkeren komend jaar al op bepaalde plaatsen gratis zou worden. Dat voorstel kon dinsdagavond niet rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad bij de bespreking van de begroting. Voor de inwoners van Deurne blijft het dus voorlopig nog even; alleen voor 13.00 uur gratis parkeren.

Vooral het gegeven dat betaald parkeren in het voorstel van CDA Deurne en DOE! niet meteen overal zou worden afgeschaft, maakte het volgens een aantal partijen moeilijk uitvoerbaar. Het eerder invoeren van gratis parkeren zou volgens het plan gaan gelden in het centrum van Deurne maar niet op het terrein aan de Wolfsberg. Het CDA probeerde andere partijen nog over te halen door de suggestie te doen om dan het voorstel te wijzigen naar alleen gratis parkeren op parkeerterreinen en niet alle parkeerplaatsen in het centrum.

‘Minder uitvoerbaar’
Uiteindelijk werd het plan toch in originele vorm voorgelegd voor stemming maar bleek dat het eerder invoeren van gratis parkeren volgens een meerderheid van de raad zou zorgen voor een onduidelijke situatie. Janke van Dijk van DeurneNU: “Als het op sommige plekken wel en andere parkeerplaatsen niet gratis is, maakt dat het wat ons betreft alleen nog maar minder uitvoerbaar.” Jerom Coppens van PGP Deurne meldt dat het gratis parkeren voor zijn partij sowieso geen hoge prioriteit heeft: “Laat staan naar voren halen, laat staan gekunsteld”. Ook Transparant Deurne en VVD stemde tegen het vervroegd invoeren van gratis parkeren. Het voorstel van DOE! en het CDA kon alleen rekenen op steun van 50Plus.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen