15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneTom Oomen (27) nieuwe fractievoorzitter Deurnese VVD

Tom Oomen (27) nieuwe fractievoorzitter Deurnese VVD

Tom Oomen (27) wordt de nieuwe fractievoorzitter van de Deurnese VVD. Hij is door de fractie unaniem gekozen als opvolger van Ruud Berkers, die onlangs heeft bekendgemaakt de politiek te gaan verlaten. 

Sinds 2016 bij Deurnese VVD
Oomen groeide op in Liessel en woont sinds kort samen met zijn vriendin Hannah in Deurne. Sinds 2016 is hij verbonden aan de Deurnese VVD als commissielid en bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond hij op plek 5 van de kandidatenlijst. Ook is hij lid van de rekeningcommissie die zich richt op het financiële beheer en beleid van de gemeente. In het dagelijks leven is Oomen marketeer bij Tameson, een webshop voor technische artikelen in Eindhoven.

‘Liberale geluid laten horen’
De toekomstig fractievoorzitter van de Deurnese VVD over zijn nieuwe rol: “Ik wil vooral het liberale geluid laten horen in Deurne en ik zal zeker de problemen die ik zie aankaarten. De krappe woningmarkt of het toenemend drugsgebruik onder jongeren bijvoorbeeld, daar gaan mijn handen van jeuken.” VVD-wethouder Marnix Schlösser over de keuze voor Oomen: “Hij is een groot politiek talent en een fractievoorzitter die de komende jaren een hele nieuwe generatie aan de politiek kan binden.”

Benoeming tijdens gemeenteraadsvergadering
Bij instemming van de gemeenteraad zal Oomen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 5 februari worden benoemd als raadslid. Hij is dan direct fractievoorzitter van de Deurnese VVD.

Foto: Deurnese VVD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen