11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneVVD-fractievoorzitter Ruud Berkers verlaat Deurnese politiek

VVD-fractievoorzitter Ruud Berkers verlaat Deurnese politiek

VVD-fractievoorzitter Ruud Berkers (30) gaat de Deurnese politiek verlaten. Hij vertrekt vanaf 1 april naar Brazilië vanwege een nieuwe functie. Berkers kan daardoor niet langer het raadslidmaatschap combineren met zijn werkzaamheden.

Sinds 2010 in Deurnese gemeenteraad
Berkers gaat aan de slag als Regional Sales Director in Latijns-Amerika. Sinds 2010 zit hij in de Deurnese gemeenteraad. Berkers werd vanuit plek vijftien op de kieslijst met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Ook bij de laatste verkiezingen had hij veruit de meeste voorkeursstemmen buiten de lijsttrekkers. Wethouder Marnix Schlösser: “Ruud is een echte volksvertegenwoordiger en stond dichtbij onze kiezer. Daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de fractie en het succes van onze partij in de afgelopen negen jaar. We zijn hem daar heel dankbaar voor”.

‘Het mooiste wat er is’
In juni 2018 werd Ruud Berkers verkozen tot de nieuwe fractievoorzitter van de Deurnese VVD. Op de site van de partij zegt hij uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging, maar het gedwongen moeten stoppen met de lokale politiek enorm jammer te vinden. “Ik heb me altijd bevoorrecht gevoeld om volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Inwoners vooruit kunnen helpen en mee aan de knoppen draaien van je eigen leefomgeving is het mooiste wat er is”, aldus Berkers.

Afscheid
Tijdens de raadsvergadering van 5 februari neemt de gemeenteraad afscheid van de huidige VVD-fractievoorzitter. De Deurnese VVD-fractie zal op een later moment afscheid nemen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen