12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneA67 volgens minister: extra pechhavens zijn wel genoeg

A67 volgens minister: extra pechhavens zijn wel genoeg

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat denkt aan extra pechhavens en langere invoegstroken tegen ongelukken op A67, maar het inhaalverbod voor vrachtwagens keert niet terug. Volgens de bewindsvrouw van de VVD is ook het verlagen van de maximumsnelheid voor verkeer niet in beeld. Ze overweegt alleen de aanleg van extra pechhavens en het verlengen van in- en uitvoegstroken.

De minister zegt dat in schriftelijke antwoorden op vragen van CDA-Kamerleden Von Martels en Amhaouch (pdf). Die twee brachten onlangs een noodkreet van acht gemeenten langs de A67 over naar Den Haag. De minister wil het onderzoek van de BRON (Bestand geRegistreerde Ongevallen Nederland) afwachten en wil nog niets over de oorzaak van ongelukken kwijt. “Hierover kan ik op dit moment nog geen uitspraak doen. Ongevallengegevens over het jaar 2018 komen in de loop van 2019 pas beschikbaar in BRON.”

A67-gemeenten willen inhaalverbod
Deurne, en ook Asten en Someren zijn niet gelukkig met dit afwachten en willen dat de overheid snel optreedt om het aantal ongelukken op de A67 terug te dringen. Zij denken dat een inhaalverbod voor vrachtwagens daarbij helpt. De wethouder van Asten is dan ook niet blij met de antwoorden van de minister Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga. De acht ‘A67-gemeenten’ pleiten voor een lagere maximumsnelheid óf een inhaalverbod. In september volgt nog een debat in de Tweede Kamer. De peelgemeenten hopen dat partijen dan de minister toch op andere gedachten kunnen brengen over het inhaalverbod.

Pechhavens en verbreding
In november neemt het kabinet een besluit over de toekomst van de A67. Dat plan valt zeer waarschijnlijk uiteen in twee delen: een met maatregelen voor de korte termijn, zoals mogelijk extra pechhavens. Deel twee betreft naar alle waarschijnlijkheid verbreding van de drukke weg. Het gaat alleen nog jaren duren voordat een derde rijstrook aangelegd kan worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen