15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneDoe mee met radiospel van DMG nu het nog kan; tekort aan...

Doe mee met radiospel van DMG nu het nog kan; tekort aan frikandellen dreigt

We zitten met een stikstofcrisis, een energiecrisis en zoals het er naar uitziet binnenkort ook nog een frikandellencrisis. Fabrikanten waarschuwen dat er een tekort dreigt aan de populaire snack die ook een belangrijke rol speelt in een radiospelletje van DMG in Deurne.

In de regio is ‘Trek aan de bel voor een frikandel’ ondertussen een welbekende kreet geworden die veel mensen kennen door het spel dat elke zaterdagmiddag iets na 17.00 uur wordt gespeeld met luisteraars van DMG Radio. Bij het programmaonderdeel moeten deelnemers binnen één minuut bij iemand aanbellen en roepen: ‘Ik trek aan de bel voor een frikandel’. Lukt het de luisteraar, dan wint deze friet voor twee personen en twee frikandellen.

‘Nog geen last van’
Volgens DMG-dj Ramon van Hoek loopt het radiospel nog geen gevaar door het frikandellentekort. “We horen inderdaad van sommige snackbarhouders dat ze bij de groothandel minder frikandellen mochten inkopen maar Snackbar ’t Viaduct die de prijs wekelijks beschikbaar stelt, heeft er nog geen last van. Mocht het wel zover komen, dan regelen we gewoon dat er twee alternatieve snacks bij de friet worden gevoegd”, legt Van Hoek uit.

Energieprijzen
De patat die bij het radiospelletje wordt weggegeven, wordt overigens ook steeds kostbaarder. Door de stijgende energieprijzen zijn snackbars ook genoodzaakt hun prijzen van de friet op te schroeven. “Des te meer reden om mee te spelen met ‘Trek aan de bel voor een frikandel’ want elke week kun je bij DMG Radio dus gratis een Belgisch diner voor twee krijgen, zoals we dat hier noemen”, lacht Ramon van Hoek.

Beckers
Het idee voor het radiospel ontstond toen de programmamaker van DMG Radio een aantal jaren geleden een nieuw spelelement nodig had voor zijn radioshow Ramon On Air. “Omdat Deurne toch min of meer de geboorteplaats is van de frikandel met de snackfabriek van Beckers, dachten we dat het leuk was om daar iets mee te doen. Toen zaten we te denken wat er rijmt op frikandel en kwamen we op het woord ‘bel’ en zo ontstond het idee voor het spel dat ondertussen behoorlijk bekend en populair is in de regio”, legt Van Hoek uit.

Mensen die ook willen meespelen met ‘Trek aan de bel voor een frikandel’, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar ramon@dmgdeurne.nl of door een WhatsAppbericht te sturen op zaterdag voor 17.00 uur naar 06-1 66 55 77 3.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen