9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneGroep 4 van basisschool de Piramide winnaar Deurne’s Got Talent

Groep 4 van basisschool de Piramide winnaar Deurne’s Got Talent

Groep 4 van basisschool de Piramide heeft dit jaar de eerste plaats bereikt bij de vijfde editie van Deurne’s got Talent. Dit jaar werd de wedstrijd gehouden in een aangepaste vorm vanwege corona met een Dance Challenge.

Op een regenachtige zondagmiddag tijdens het filmfestival ‘Nacht van het Witte doek’ 2021 werd de winnaar bekend gemaakt door de Deurnese Daniel Stosic, bekend van zijn deelname aan Holland’s got Talent. De winnaars kregen uit handen van Daniel een check ter waarde van 200 euro. Het gewonnen bedrag mogen de leerlingen besteden aan een filmworkshop voor de hele klas.

Danstalenten
De onthulling van de winnaar gebeurde via het grote scherm op de markt, waarna het winnende ingezonden filmpje van de dans te zien was. Daarna dansten de winnaars samen met Daniel nog een keer de dans. De uitdaging dit jaar was een dans afmaken waarbij de eerste danspassen afkomstig waren van de Deurnese danstalenten Davey Denkers en Daniel Stosic.

Oud-deelnemer en danstalenten
De 19-jarige Howen die eerder ook deelnam aan Deurne’s got Talent is dj en muziekproducer en maakte speciaal een nummer voor deze Dance Challenge. In 2019 begon hij zijn studie Dance Production op de Herman Brood Academie en in zijn muziek hoor je jazz en funk terug. De choreografie is bedacht door Davey Denkers en Daniel Stosic. Davey is artiest, dansdocent, choreograaf en onderdeel van de dansgroep Avant Garde Collective. Met deze dansgroep was hij onder andere te zien bij de televisieprogramma’s Battle on the dancefloor en Time to Dance. Daniel Stosic danst al vanaf zijn vijfde jaar en heeft ook dansles gehad van Davey. Daniel danst inmiddels op landelijk niveau en is in 2015 Nederlands kampioen hiphop dansen in de leeftijd tot en met twaalf jaar geworden.

Organisatie
Deurne’s Got Talent is in 2017 ontstaan door de samenwerkende organisaties Stichting de Nacht van het Witte Doek, Leef Deurne!, zangvereniging Animato en Koninklijke Harmonie Deurne (KHD). In tegenstelling tot de eerste drie edities vond de vierde editie in 2020 digitaal plaats in verband met de coronamaatregelen. Ook dit jaar was er geen live finale, maar konden de deelnemers hun bijdrage met een video-opname insturen. Dit jaar is er door de organisatie gekozen voor een dance challenge, om heel Deurne uit te dagen om in beweging te komen. Dit sluit ook aan bij het thema van ‘Deurne, palet van de Peel!’ waarbij aandacht besteed wordt aan sportieve en recreatieve beweging met aandacht voor gezondheid.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen