5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneVrachtwagenkonvooi Movico kiest andere route om boerenprotesten te ontwijken

Vrachtwagenkonvooi Movico kiest andere route om boerenprotesten te ontwijken

Het team van Movico dat met hun kolonne van 35 vrachtwagens onderweg was van Denemarken naar Noord-Frankrijk, heeft maandag hun route moeten wijzigen om de boerenprotesten te ontwijken. Het ED meldt dat het konvooi van het Deurnese bedrijf uit voorzorg via Aken is gereden, om eventuele opstoppingen te omzeilen.

Een tegenvaller voor de 55 medewerkers van Movico want eigenlijk was het de bedoeling dat de stoet maandag de Deurnese gemeentegrens zou passeren via de A67 tijdens de verplaatsing van Denemarken naar Noord-Frankrijk. Het is voor de zesentwintigste keer dat het team van Movico met hun vloot aan zogenoemde transformers de faciliteiten verzorgt bij de start, langs de route en bij de finish van iedere etappe van de Tour de France.

24 uur
Omdat de eerste drie etappes van de wielerwedstrijd dit keer plaatsvonden in Denemarken, moest het hele konvooi eerst daar naar toe. Dat betekende voor de 55 mannen en vrouwen van Movico dat na de finish op zondag alles afgebroken moest worden en binnen 24 uur naar Frankrijk vervoerd moest worden.

Vierde etappe
Terwijl de renners op maandag een rustdag hadden, moest het Deurnese team al het materieel van Denemarken naar Duinekerke vervoeren waar het dinsdagochtend weer opgebouwd en schoongemaakt klaar moest staan voor de vierde etappe van de Tour. Daarom namen de mensen van Movico geen risico en kozen ze ervoor om het transport niet via Nederland te laten lopen vanwege de boerenprotesten van gisteren.

Foto: Velostory Le Tour 2022

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen