23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneTOTO Live Experience doet mee aan SBS-programma ‘The Tribute: Battle Of The...

TOTO Live Experience doet mee aan SBS-programma ‘The Tribute: Battle Of The Bands’

De TOTO-tributeband TOTO Live Experience is een van de deelnemers aan het nieuwe seizoen van The Tribute: Battle Of The Bands. De derde reeks van de muziekwedstrijd is vanaf zaterdag 6 januari te zien op SBS6.

In TOTO Live Experience spelen Deurnenaren Twan Dirks, Vera Keijsers en Jeroen Teunissen. De tributeband gaf twee weken terug nog een optreden in het Cultuurcentrum in Deurne. Honderden mensen zongen alle TOTO-klassiekers toen luidkeels mee.

Concert in Ziggo Dome
“Eindelijk mogen we het zeggen. May the best tribute win”, aldus TOTO Live Experience. In The Tribute: Battle Of The Bands neemt de TOTO-tributeband het op tegen elf andere bands. Aan de muziekwedstrijd doen verder onder meer tributes van de Spice Girls, Elton John en Robbie Williams mee. De vier finalisten van het programma mogen optreden tijdens een groot concert in de Ziggo Dome in april.

In The Tribute: Battle Of The Bands proberen de twaalf tributebands zo dicht mogelijk bij het geluid van de originele artiesten te komen. Zij worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, zangeres Angela Groothuizen en DI-RECT-gitarist Spike. Gerard Ekdom presenteert het SBS-programma.

Whiskey
Deurnenaar Twan Dirks stond samen met drummer Mees Thijssen aan de wieg van TOTO Live Experience. “Mees en ik hadden het er tijdens de coronapandemie onder het genot van een glaasje whiskey over wat we zouden willen gaan doen na onze studie. Onze passie voor TOTO en de muziek van de band is zo groot, dat we daar wel iets mee moesten gaan doen”, vertelt Dirks. Een groot deel van hun mede-bandleden voor TOTO Live Experience vonden ze op hun eigen muziekopleiding in Tilburg.

Lees ook: Honderden mensen zingen luidkeels mee met TOTO Live Experience in Cultuurcentrum

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen