7.3 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneTOTO-tributeband komt naar Cultuurcentrum: ‘Avond vol klassiekers en verrassingen’

TOTO-tributeband komt naar Cultuurcentrum: ‘Avond vol klassiekers en verrassingen’

Hun idee voor een TOTO-tributeband ontstond in coronatijd onder het genot van een drankje. Nu, een paar jaar later, staan Twan Dirks en Mees Thijssen met TOTO Live Experience in het Cultuurcentrum in Deurne. Op zaterdag 21 oktober treedt de band op in de grote zaal.

Dirks en Thijssen doen dezelfde muziekopleiding in Tilburg als hun idee voor de tributeband geboren wordt. “Mees en ik hadden het er tijdens het drinken van een glaasje whiskey over wat we zouden willen gaan na onze studie. Onze passie voor TOTO en de muziek van de band is zo groot, dat we daar wel iets mee moesten gaan doen”, vertelt Deurnenaar Twan Dirks.

Bandleden
De mede-bandleden voor TOTO Live Experience vonden ze op hun eigen opleiding. “Eigenlijk is het bij ons dus hetzelfde gegaan als bij de echte TOTO. Ook zij kenden elkaar van school en zijn op die manier samen een band begonnen.”

Vooral de grote variatie aan muziekstijlen spreekt Dirks erg aan bij zijn grote voorbeelden van TOTO. “De muziek is zo allesomvattend. Van jazz tot rock en van fusion tot soul.” De Deurnenaar prijst ook het rijke muzikale verleden van de bandleden. “Ze hebben met de grootste artiesten ter aarde gewerkt. Bijvoorbeeld met Michael Jackson, Aretha Franklin en Paul McCartney.”

Klassiekers en verrassingen
TOTO-fans horen op 21 oktober in het Cultuurcentrum sowieso alle hits voorbijkomen. “Het wordt zeker een avond vol met alle klassiekers. Máár ook met een aantal verrassingen. We spelen bijvoorbeeld ook nummers die TOTO niet vaak live heeft gespeeld. We proberen het publiek dezelfde ervaring te geven als bij een echt TOTO concert.”

Foto’s: TOTO Live Experience

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen