8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneTv-programma van Paul de Leeuw op bezoek bij ORO-cliënt Rien in Deurne

Tv-programma van Paul de Leeuw op bezoek bij ORO-cliënt Rien in Deurne

De filmploeg van het tv-programma Knoop & De Leeuw is op bezoek geweest bij ORO-cliënt Rien, die woont in de woongroep Vennen 3 aan de rand van het terrein van het Rijtven in Deurne. In de talkshow met én gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking is zaterdagavond om 19.05 uur bij de NTR op NPO 1 het portret van Rien te zien.

Bij de opnamen heeft de filmploeg hem een hele dag gevolgd en vertelt Rien onder meer over zijn moeder die om het weekend bij hem blijft logeren, iets waar ze beiden altijd erg naar uitkijken.

Rien woont in Vennen 3 samen met nog dertien andere bewoners, verdeeld over twee woongroepen. Daar hebben ze een grote gezamenlijke keuken en beide groepen hebben een eigen gezellige woonkamer. De leeftijd van de bewoners varieert van ongeveer dertig jaar tot iets boven de zestig jaar.

Tweede seizoen
Presentator Paul de Leeuw ontvangt in de talkshow bij hem aan tafel ook verschillende gasten met wie hij terugblikt op het afgelopen jaar. Het is voor het tweede seizoen dat het programma wordt uitgezonden. Deze keer is het vijf weken lang te zien op de zaterdagavond, in plaats van vijf dagen doordeweeks zoals in het eerste seizoen.

Niet alleen vóór de schermen, maar ook erachter bestaat het team van redacteuren, opnameleiders en visagisten deels uit mensen met een beperking. De muziek wordt iedere uitzending verzorgd door de huisband Wimpie en de Domino’s, die in 2020 door de NTR werden gevolgd in hun eigen reality-serie Wimpie en de Domino’s on Tour.

Foto: ORO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen