14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneTweede druk verhalenbundel Harry van den Berg over Griendtsveen; ‘Het is een...

Tweede druk verhalenbundel Harry van den Berg over Griendtsveen; ‘Het is een beetje uit de hand gelopen’

Dat er zoveel interesse zou zijn voor zijn verhalen over Griendtsveen, had Harry van den Berg nooit durven denken toen hij de tien vertellingen bundelde in het 64 pagina’s tellende ‘Peeldorp Griendtsveen geeft inspiratie’. Eigenlijk bracht hij het boek uit om zijn persoonlijke verhalen op een mooie manier na te laten aan zijn kinderen en kleinkinderen, maar ondertussen is er door de grote belangstelling een tweede druk van de verhalenbundel.

“Ik had dit echt niet verwacht. Het is een beetje uit de hand gelopen”, lacht Harry van den Berg. Het pakket met de tweede editie van de nieuwe boeken heeft hij afgelopen weekend binnengekregen. “Ik kom toevallig nu net weer van iemand terug die de bundel ook graag wilde hebben en ik ben ondertussen alweer de helft kwijt van de tweede druk.”

Speciale plek
Van den Berg woont al een aantal jaar in Deurne, maar zijn geboortedorp Griendtsveen blijft een hele speciale plek in zijn hart houden. De natuurlijke omgeving, rust en stilte die hij er vindt, inspireren hem al zijn hele leven bij het schrijven van muziek én verhalen, waarvan er tien terug zijn te vinden in ‘Peeldorp Griendtsveen geeft inspiratie’.

“Ik heb echt heel veel positieve reacties gekregen. Ook van mensen die ik jaren niet heb gesproken, maar die ik nog ken van vroeger en die zien dan dat ik het boekje heb geschreven en gaan me bellen of mailen. Bijvoorbeeld iemand uit Grashoek die ik 30 jaar niet meer had gezien en waar ik nu dankzij de verhalenbundel weer contact mee heb”, vertelt Harry enthousiast.

De Morgenstond
Ook bij Café De Morgenstond in Griendtsveen wordt er regelmatig door bezoekers naar het boekje gevraagd. Van den Berg wandelde in het verleden veel in de Peel en maakte dan een tussenstop bij het café voor een kop koffie tussendoor. “Dat is eigenlijk de plek waar de verhalen uit de bundel zijn begonnen”, legt Van den Berg uit.

“In het gastenboek schreef ik telkens als ik bij De Morgenstond was een kort stukje, dit in tegenstelling tot de andere bezoekers, die er alleen hun naam in schreven. De eigenaar van het café kreeg dus nu ook de vraag of mijn boek daar ook verkrijgbaar was. Dus ik heb daar nu tien exemplaren achtergelaten van ‘Peeldorp Griendtsveen geeft inspiratie’ voor de mensen die het daar willen kopen.”

Of er een derde editie weet hij nog niet: “We gaan het wel zien. Het is mooi als ik er mijn onkosten uit kan halen, maar er rijk van worden hoeft echt niet. Ik denk dat als de boeken van de tweede druk op zijn, het wel genoeg is. Aan de andere kant had ik dit succes ook niet verwacht, dus je weet maar nooit.”

Radio-interview
Komende zaterdag is Harry van den Berg ook te gast bij DMG Radio in het programma Deurne Draait Door. Daar vertelt hij rond 10.30 uur meer over het ontstaan van de verhalenbundel en over de muziek die hij schrijft. “Ik heb door de jaren heen heel wat pianowerken gemaakt en heb ook voor een nummer de Conamus-prijs gewonnen. Voor het radio-interview neem ik zaterdag een ander lied mee om te laten horen, hier verwijs ik ook in het boek naar. Dat is wel leuk dat de lezers van de bundel dat nummer zo ook eens kunnen horen.”

De tweede druk van van ‘Peeldorp Griendtsveen geeft inspiratie’ is verkrijgbaar bij Harry van den Berg voor 12,50 euro. Geïnteresseerden kunnen het boek bestellen door een e-mail te sturen naar harry.vdberg@live.nl of door te bellen met 06-41 61 88 75.

Het radio-interview met Van den Berg is zaterdag 14 oktober te horen rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto’s: Harry van den Berg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen