16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneTweede FC Robinstijn-voetbaltoernooi met nationale en internationale profclubs in Deurne

Tweede FC Robinstijn-voetbaltoernooi met nationale en internationale profclubs in Deurne

FC Robinstijn houdt op zaterdag 25 mei voor de tweede keer het International FC Robinstijn U16 Charity Tournament. Hiervoor komen jeugdteams van nationale en internationale profclubs naar het Deurnese gras om tegen elkaar te strijden.

Dit keer treden de teams aan van PSV, VVV-Venlo, Borussia Dortmund, Club Brugge, KRC Genk, Lille OSC, VFL Bochum en het FC Robinstijn Regioteam met regionale voetbaltalenten.

Vorig jaar werd het voetbalevenement voor het eerst gehouden op Sportpark De Kranenmortel. “Hiermee zet FC Robinstijn een sportief en kwalitatief hoogwaardig toernooi neer, waarbij de kinderen voor wie voetbal niet vanzelf sprekend is, zeker niet vergeten worden. Met het bedrag dat FC Robinstijn via het toernooi ophaalt, laat de stichting weer mooie voetbalwensen in vervulling gaan”, zegt Pieter van Bussel van FC Robinstijn.

De Deurnese organisatie vervult al jaren voetbal-gerelateerde wensen van kinderen, die om welke reden dan ook een steuntje in de rug nodig hebben. “Denk aan kinderen die ernstig, langdurig of zelfs levensbedreigend ziek zijn. Of kinderen met een beperking, die een naaste familielid hebben verloren, in armoede leven, een ziek broertje of zusje hebben of om een andere manier iets ingrijpends hebben meegemaakt”, legt Van Bussel uit.

FC Robinstijn wordt ondersteund door partners, sponsoren en bekende ambassadeurs uit de voetbalwereld, zoals Matthijs de Ligt, Steven Bergwijn, Ryan Gravenberch, Denzel Dumfries en bekende Oranjeleeuwinnen zoals Daniëlle van de Donk en de Deurnese Aniek Nouwen.

Het Bechtle FC Robinstijn  Charity Tournament U16 vindt zaterdag 25 mei plaats bij SV Deurne op Sportpark De Kranenmortel aan de Energiestraat 7 in Deurne. De openingsceremonie is om 10.00 uur.

Foto: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen