11.7 C
Deurne
dinsdag 28 juni 2022
Home- DeurneTweede Kamerlid Boswijk ontvangt in Deurne petitie van lokale CDA-fracties over stikstofbeleid

Tweede Kamerlid Boswijk ontvangt in Deurne petitie van lokale CDA-fracties over stikstofbeleid

Verschillende lokale CDA-afdelingen hebben vrijdagochtend in Deurne gesproken met landbouwwoordvoerder Derk Boswijk van het landelijke CDA over de aangekondigde stikstofplannen. Na afloop hebben Benny Munsters van CDA Deurne en Alex Janssen van het CDA in de gemeente Horst aan de Maas aan Boswijk een petitie overhandigd die is ondertekend door ruim dertig CDA-partijen uit de regio.

De gesprekken vonden heel toepasselijk plaats midden tussen de koeien in de wei en zittend op pakken stro bij de Deurnese familie De Wit. Een ludiek tintje aan een serieus gesprek waarin de lokale fracties aangeven dat het voor hen menens is. Ze deden een dringende oproep aan het Tweede Kamerlid om “ons niet te laten verzuipen.”

Weggegooid geld
De nieuwe plannen van Den Haag voor de Peelregio wat betreft de vermindering van de stikstofuitstoot zijn volgens de CDA-fracties in de regio weggegooid geld en mogen nooit tot uitvoering komen. Eerder gaven zij al unaniem aan dat “het kabinet de weg totaal kwijt is”.

Zondebok
De CDA-fracties uit onder meer Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel, Laarbeek, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venray, Nederweert en Leudal willen dat Boswijk een duidelijk standpunt inneemt over de land- en tuinbouw. “Zijn wij de schuldige, moeten wij als zondebok worden aangewezen?”, was de vraag die Munsters van CDA Deurne stelde aan Boswijk.

Geen polarisatie
Het Tweede Kamerlid vindt dat de boeren niet schuldig zijn maar de overheid: “Verkeerd beleid heeft tot de uitdagingen geleid waar we nu voor staan. We hebben de boeren hard nodig om hier uit te komen, daarbij is geen ruimte en tijd voor polarisatie. Boeren kunnen een belangrijke rol vervullen in voedselproductie, landschapsonderhoud, natuurbeheer en innovatie”, geeft hij aan tegenover Stal & Akker.

Hoopvol
Benny Munsters van de Deurnese CDA-fractie is positief over de bijeenkomst: “Wij kijken hoopvol terug op de gesprekken die gevoerd zijn, mede doordat Boswijk meegaat in een groot deel van het statement en vooral gaat pleiten dat de stikstofproblematiek niet te wijten is aan de boeren.”

Foto: Facebook CDA Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen