21.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneTweede Kamerverkiezingen in gemeente Deurne; kijk hoe er in jouw wijk is...

Tweede Kamerverkiezingen in gemeente Deurne; kijk hoe er in jouw wijk is gestemd

Bij de Tweede Kamerverkiezingen heeft woensdag 80,55 procent van de 25.875 kiesgerechtigden in Deurne hun stem uitgebracht. In totaal zijn er in onze gemeente 20.806 geldige stemmen geteld. Het definitieve opkomstpercentage ligt daarmee iets hoger dan in 2021, toen 78,41 procent van de stemgerechtigden in Deurne naar de stembussen ging.

DMG maakte een analyse op basis van de gegevens van de centrale telling, die de gemeente vrijdag bekend heeft gemaakt. Hierin is ook te zien hoe er per stembureau is gestemd. In de slider onderaan het artikel kun je in grafiekvorm zien voor welke partijen is gekozen in heel Deurne en dit vergelijken met de resultaten van elk stembureau.

PVV grootste
Bij alle zestien stemlocaties in Deurne werd de PVV de grootste partij. Ook bij de nummers 2 en 3 is er weinig verschil per stembureau. Afwisselend per locatie werden de VVD en NSC het vaakst tweede en derde.

Alleen bij Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in de Zeilberg wist de BBB de tweede plek te behalen en bij gemeenschapshuis De Kastanje en ontmoetingsruimte de Gasterij in Liessel en bij het Gerardushuis in de Walsberg eindigde BBB op de derde plek.

Bij dat laatste stembureau kwam de VVD in tegenstelling tot andere locaties ook nog gevaarlijk dichtbij de PVV in de buurt. In het Gerardushuis stemden 307 mensen voor de PVV en 300 personen voor de VVD. Hetzelfde gebeurde in iets mindere mate bij MFA ’t Huis in Vlierden; daar kreeg de PVV 277 stemmen en de VVD 250.

Frans Timmermans
Enige stembureau in onze gemeente waar GL/PvdA een plek in de top 3 wist te veroveren, was bij Basisschool De Piramide in de Koolhof. Hier kreeg de partij van Frans Timmermans 153 stemmen, NSC 172 en de PVV 403 stemmen. De VVD werd bij dit stemlokaal vierde met 144 stemmen.

Bij het gemeentehuis, het Hofke van Marijke en Den Draai kon woensdag op elke locatie bij twee stembureaus worden gestemd. De gegevens van de twee bureaus van deze locaties zijn bij elkaar opgeteld in onderstaande analysegrafieken.

Foto: gemeente Deurne/Graphics: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen