15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneTwin Towers van Daan van der Steijn bereiken Amerikaanse vasteland

Twin Towers van Daan van der Steijn bereiken Amerikaanse vasteland

Het schaalmodel van de Twin Towers van de Deurnese Daan van der Steijn heeft het Amerikaanse vasteland bereikt. De zorgvuldig ingepakte versie van zijn World Trade Center (WTC) werd vorige maand naar de haven van Antwerpen gebracht waar het per boot naar de Verenigde Staten is vervoerd. Daar zijn de kisten met alle materialen nu aangekomen in de haven van Baltimore, waarna ze naar de haven van Texas gaan. Vanuit daar wordt het WTC met een vrachtwagen vervoerd naar de eerste tentoonstellingsplek in de staat Utah.

Na de rit met een speciale vrachtwagen wordt het schaalmodel tot januari opgeslagen in Salt Lake City. Daarna is er een tentoonstelling in Provo. Het is de bedoeling dat zijn bouwwerk komend jaar op nog veel meer plekken in Amerika is te zien en dat zijn schaalmodel op 11 september 2021 in New York staat op de plek van de aanslagen op 11 september 2001. Daan wil daar dan ook zelf bij zijn.

De 19-jarige Deurnenaar heeft drie-en-een-half jaar aan het schaalmodel gewerkt in de garage van zijn ouders en heeft de Twin Towers en het eromheen liggende WTC-complex op schaal helemaal nagebouwd tot in het kleinste detail. Het afgelopen jaar was zijn schaalmodel al te zien in het gemeentehuis van Deurne en op tentoonstellingen in onder meer Rotterdam en Amsterdam.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen