17.9 C
donderdag 2 mei 2024
Home- ZeilbergZSV kan ook tegen tien NWC’ers het net niet vinden (0-0)

ZSV kan ook tegen tien NWC’ers het net niet vinden (0-0)

Het was zo’n alleraardigst affiche: ZSV kreeg NWC uit Asten op bezoek, waar Zeilbergers in hart en nieren Mario Verlijsdonk als coach de dugout bezet. Dat moest een geweldige streekderby op kunnen gaan leveren en de wedstrijd trok ook best wel wat bekijks. Maar wat viel het tegen met een stand van 0-0 als eindresultaat.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Het leek wel een wedstrijd die puur op fysieke kracht gewonnen kon worden. De scheidsrechter was ook bepaald niet in vorm en hij zorgde er met zijn af en toe niet te volgen fluitkunsten voor dat er agressie op het veld ontstond. Een vervelende wedstrijd om naar te kijken was het gevolg.

Geen strafschop
Het ging direct al mis. In de tweede minuut werd Daan van Gansewinkel duidelijk onderuitgehaald in het strafschopgebied van de thuisploeg. Waar een ieder dacht zich op te kunnen gaan maken voor een vroege strafschop, weigerde scheidsrechter De Loos een fluitsignaal te laten horen. Daarmee was het spel op de wagen.

De verongelijkte gasten stroopten de mouwen nog eens extra ver op. Mees Janssen kwam in de box, maar hij werd door doelman Leon Thijs voldoende naar buiten gedwongen en die haalde zo de dreiging weg. Twee duidelijke overtredingen in korte tijd van aanvoerder Martijn Henst, leverden hem een reprimande op van de arbiter die het spel vaak vanaf grote afstand volgde.

Afstandsschot
De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de ploeg uit Asten, maar daarna nam de thuisploeg meer en meer het heft in handen. Na ruim twintig minuten leverde Luc Matheij van grote afstand een goed schot af dat maar net over zeilde. Een toucher bij het uithalen, maakte dat het een hoekschop werd, die overigens niets opleverde.

Tien minuten later bracht goed doorzetten over rechts Lex Linders in de gelegenheid om de bal bij Davy Althuizen te krijgen. Diens inzet werd met moeite van de lijn gehaald door Menno Janssen. Op slag van rust werd Davy Althuizen ongeveer op de zestienmeterlijn opzichtig vastgehouden. Hij nam zelf de toegekende vrije trap die de lat kuste. Zo werd met een brilstand de rust bereikt.

Forse overtreding
De tweede helft was amper twee minuten oud toen de bezoekers tot een tiental werden gedecimeerd. Martin Ghielen maakte een te forse en domme overtreding op de middellijn en pakte terecht direct rood. Toen de wedstrijd was hervat, was er geen sprake meer van voetbal. Frustratie vierde hoogtij en er moest af en toe flink gesprongen worden om niet onderuit geschoffeld te worden. Daar deed de arbiter dan weer niets tegen!

Een minuut of vier na de rode kaart werd Daan van Gansewinkel langs de zijlijn neergelegd en heel NWC schreeuwde om rood. Coach Mario Verlijsdonk kreeg een laatste waarschuwing na zijn zwaar overdreven tirade langs de zijlijn. Na ruim een uur schoot Koen Kuunders een afvallende bal over het doel, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. De oranjehemden gooiden zich overal voor en ZSV kwam er simpelweg niet doorheen. In de voorlaatste minuut waren de gasten zelfs nog dicht bij drie punten, maar Leon Thijs tikte een vrije trap van Sander van den Eijnde stijlvol over zijn doel.

Het laatste fluitsignaal was meer dan welkom om een einde te maken aan dit zeker niet fraaie duel! De brilstand van uit de rust, stond nog altijd op het bord. Volgende week is er opnieuw een thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst, Hilvaria. Dan moeten er punten gepakt worden om de weg naar boven echt in te zetten.