23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneVan elektrische eend tot streekproducten; alles is duurzaam bij ‘Markt Groen Deurne’

Van elektrische eend tot streekproducten; alles is duurzaam bij ‘Markt Groen Deurne’

Bedrijven op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie presenteren zich zondag 11 september op de ‘Markt Groen Deurne’ op het terrein van de Ossenbeemd in Deurne. Van een elektrische eend tot streekproducten; op de markt vind je van alles dat te maken heeft met duurzaamheid. Daarnaast krijgen de bezoekers ook gezondheidsinformatie en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen.

Elk jaar organiseert de Ossenbeemd op de tweede zondag van september deze markt omdat de organisatie zich steeds meer wil ontwikkelen tot hét duurzaamheidscentrum van de gemeente Deurne en omstreken.

Energieloket
Hier is een begin mee gemaakt in de vorm van het duurzaamheidscircuit op het terrein van de Ossenbeemd en met de vestiging van het Energieloket. Tijdens de ‘Markt Groen Deurne’ zijn zondag medewerkers van het Energiehuis slim Wonen bij het Energieloket aanwezig om informatie te geven over nieuwe vormen van energie.

Elektrische eend
“Ook dit jaar hebben we weer iets bijzonders: een oude eend die omgebouwd is naar rijden op elektriciteit. Het is de snelste en schoonste eend van Nederland met een accu van een Tesla’, meldt de organisatie. Henri Foolen uit Eindhoven heeft zijn oude pruttlende en vervuilende Citroên 2 CV eigenhandig omgebouwd en laat die zien. Hij wil zijn kennis graag uitdragen aan iedereen die daar belangstelling voor heeft.

Fairtrade- en streekproducten
Op de ‘Markt Groen Deurne’ is ook een breed scala aan producten op het gebied van gezonde voeding, Fairtrade- en streekproducten te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld van Bijzonder Brabants. Daarnaast zijn er stands met informatie over  ontwikkelingssamenwerking en van de bijenhoudersvereniging.

Knuffelweide
Kinderen kunnen zich laten schminken en meedoen aan doe-activiteiten vanuit de kraam van de scholengidsen Op het terrein is ook de Kabouterroute toegankelijk en is binnen een speciale expositie voor kinderen te zien. Bij de Ossenbeemd is een zogenoemde Knuffelweide, dit is een kleine kinderboerderij waar de kinderen direct contact kunnen hebben met de dieren. Daar kunnen de kids tijdens de ‘Markt Groen Deurne’ met hun lievelingsdier op de foto. Ook bestaat de mogelijkheid om één van de dieren voor een jaar te ‘adopteren’.

Dubbelexpositie
Zondag zijn verder de verschillende thematuinen tijdens de markt te bezichtigen en is er de dubbelexpositie ‘Keigaaf: de Peelrandbreuk!’ en ‘Duurzaam bouwen en wonen’ in het bezoekerscentrum en in het expositiepaviljoen te bezoeken.

Vrijwilligerswerk
Bij de stands van de Ossenbeemd zelf kunnen belangstellenden informatie krijgen over het centrum, de mogelijkheden om er vrijwilligerswerk te doen, de scholengidsen en het duurzaamheidsproject.  Ook kan men zich hier aanmelden als ‘Vriend van de Ossenbeemd’.

De ‘Markt Groen Deurne’ vindt zondag 11 september plaats op het terrein van de Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne en is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: De Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen