27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneVechtende alpaca’s in Kasteeltuin Deurne; ‘helaas gaat dat zo in de dierenwereld’

Vechtende alpaca’s in Kasteeltuin Deurne; ‘helaas gaat dat zo in de dierenwereld’

Bij Parkboerderij Deurne in de Kasteeltuin in Deurne zijn verschillende dieren te bewonderen waaronder twee alpaca’s. Prachtig om te zien maar soms ook angstaanjagend, zo blijkt uit de berichten van mensen via verschillende social media. Maar ook bij Parkboerderij Deurne krijgen ze soms telefoontjes binnen van verontrustte voorbijgangers omdat de twee alpaca’s aan het vechten zijn.

De organisatie legt uit: “Dat begrijpen we heel goed want het is dan ook best even heftig hoe ze tekeer kunnen gaan. Gelukkig duurt deze strijd maar een paar minuutjes en kunnen zij het daarna weer heel erg goed met elkaar vinden.”

Dierenwereld
Soms kan het er even hard aan toegaan, dat heeft vooral te maken met dat er twee mannetjes bij elkaar zitten. “We hebben twee mannetjes en die vechten af en toe uit wie de baas is. Dan is het weer duidelijk wie de heerser is over het territorium. Helaas gaat dat zo in de dierenwereld”, geeft de organisatie aan op hun Facebookpagina.

‘Hum’
Alpaca’s zijn dieren van gemiddeld tussen de 90 en 100 centimeter groot. Ze zijn volledig bedekt met wol en worden gekenmerkt door hun rechte oren, puntig als een speerpunt en ze hebben een vrij ronde rug. Ook hebben de dieren een lange nek en twee tenen met twee voetzolen en twee nagels. Bij Parkboerderij Deurne kennen ze nog wel wat meer kenmerken van de dieren: “Alpaca’s maken diverse geluiden. Ze ‘hummen’ als ze in hun ‘hum’ zijn maar ook als ze niet in hun ‘hum’ zijn. Bij angst en onraad zoals ook bijvoorbeeld een voorbijlopende hond, maken ze weer een ander geluid. Ook de paringsdrang laten ze luidruchtig horen.”

Oplettendheid
Hoewel het vechten tussen de alpaca’s soms eng overkomt en de geluiden die ze maken misschien tot zorgen leiden, verzekert de organisatie dat er dan geen verontrustende dingen aan de hand zijn. “Natuurlijk wordt het verblijf van de alpaca’s nauwlettend in de gaten gehouden door de verzorgers maar zoals het er nu aan toe gaat hoort het er helaas bij.” De mensen van Parkboerderij Deurne willen wel alle bezoekers bedanken voor de oplettendheid en het doorgeven van hun zorgen.

Foto: Facebook Parkboerderij Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen