28.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- DeurneVeel afgebroken takken door storm in regio; meer noodweer op komst met...

Veel afgebroken takken door storm in regio; meer noodweer op komst met vrijdagmiddag mogelijk supercell

Zware regen- en onweersbuien hebben donderdagmiddag in de gemeente Deurne op verschillende plekken gezorgd voor wateroverlast en afgebroken takken. Op de Suezlaan viel rond 14.30 uur een grote tak uit een boom waardoor de weg versperd raakte en ook in Neerkant moest de brandweer uitrukken in verband met stormschade.

Volgens weerexperts zijn de onweersbuien van donderdagmiddag slechts een voorbode van veel ernstiger noodweer. Hierbij zou in onze regio vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur zelfs een zogenoemde supercell kunnen ontstaan net als op 23 juni 2016 in Deurne gebeurde.

Tennisballen
Toen vielen hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht en richtte de storm voor vele miljoenen euro’s schade aan in Someren, Asten en Deurne. Auto’s veranderden in poffertjespannen, ruiten, rolluiken en daken sneuvelden en glastuinbouwbedrijven werden verwoest. Zo’n supercell is het zwaarste kaliber onweersbui die mogelijk is.

Windstoten
Volgens de verwachtingen zijn vrijdagmiddag in de regio Deurne op sommige plekken windstoten van 100 tot 120 kilometer mogelijk. Meteoroloog Alfred Snoek van Weerplaza meldt tegenover het ED: “Dat betekent dat de toppen van bomen eruit kunnen worden geslagen of zelf hele bomen kunnen omvallen. Langere periodes van droogte verhogen de kans dat bomen omvallen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen