14.3 C
zondag 28 april 2024
Home- ZeilbergZSV weet weer wat winnen is; geelzwarten verslaan RKSV Heeze (4-2)

ZSV weet weer wat winnen is; geelzwarten verslaan RKSV Heeze (4-2)

Het duel tussen ZSV en RKSV Heeze was zondagmiddag een wedstrijd met twee gezichten. Het eerste half uur was overduidelijk voor de bezoekers uit Heeze, maar het uur daarna was volledig voor de thuisploeg. De 4-2 overwinning was dan ook volledig terecht.

Uitblinker was scheidsrechter Bouders die liet doorspelen als het kon, zich niet van de wijs liet brengen door vlagsignalen als laatste redmiddel en er overal met de neus bovenop wist te staan. Voor de ZSV-aanhang was het eindelijk weer heerlijk toeven, zeker onder de heerlijke lentezon.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Er werd gestart met een minuut stilte in verband met het overlijden van ZSV-erelid Harrie Munsters. Na vijf minuten leidden verkeerde keuzes achterin bij ZSV tot gevaar. Een inzet van Heeze werd van de lijn gehaald. Na ruim een kwartier was er een snelle uitval van de bezoekers, waar Luc Matheij in eerste instantie met een sliding nog kon redden. Vervolgens kon Gijs Moerenhout toch de 0-1 binnen schuiven. Op de voorsprong viel niets af te dingen. De gasten waren duidelijk sterker.

Buitenspel
Vijf minuten later was er dan de eerste prima aanval van de thuisploeg die eindigde met een doelpoging van Thijs Bouwmans. Op het half uur werd een vrije trap vanaf rechts lekker voorgelegd. Stan van Helmond stond ongedekt bij de tweede paal, maar hij wist zich geen raad met deze mooie kans. Hij kon de bal niet geraakt krijgen. Even later was het aan de andere kant wel raak. Het vlagsignaal voor buitenspel leek terecht te worden genegeerd en ook snel weer ingetrokken. In tweede instantie leek het wel buitenspel, maar het doelpunt telde: 0-2.

Dit doelpunt was gek genoeg wel het breekpunt in de wedstrijd. Want niet de ploeg die terecht op voorsprong stond dwong vervolgens een geweldige prestatie af, het was juist de ploeg die op de knieën leek. Er was een gele kaart voor Heezenaar Niek van Bree, die probeerde Stan van Helmond een kaart te bezorgen. Ook hier had de scheidsrechter er prima zicht op!

Davy Althuizen
Een prima aanval van de thuisploeg kwam er nog vijf minuten voor rust. Een voorzet vanaf rechts gegeven door Davy Althuizen, werd bij de tweede paal door Stan van Helmond net niet binnen geknikt. Hij kon simpelweg net niet hoog genoeg komen. Nog in dezelfde minuut schoot Stan van Helmond de bal maar net voorlangs. In de extra tijd van de eerste helft werd de bal mooi gespeeld op Davy Althuizen die zich sterk maakte en de bal over de doelman boog! De 1-2 was een terechte ruststand!

ZSV kwam goed uit de kleedkamer en was duidelijk dreigender dan de gasten. Een vrije trap van Davy Althuizen in de 49ste minuut verdween via de muur over het doel. Vijf minuten later viel het doelpunt waarvan iedereen aanvoelde dat het zou komen. Een hotseklotser, maar die telde ook…! Zo kwam de thuisploeg langszij en verdiend!

Vleugels
Op het uur werd een hoekschop vanaf rechts heerlijk bij de tweede paal neergelegd, waar Davy Althuizen stond te wachten. Zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg leek vleugels gekregen te hebben en was duidelijk de sterke partij! In de 63ste minuut legde het opnieuw een mooie aanval op de mat, die leidde tot de verdiende voorsprong. Koen Kuunders schoot binnen: 3-2! Tim van der Steijn kwam voor Stan van Helmond.

Met nog ruim vijf minuten te gaan, kreeg Luc Macnack een directe rode kaart voorgehouden na erg gevaarlijk inkomen. Hij ging weliswaar voor de bal, maar op een manier die niet op een voetbalveld thuishoort. Tim van de Steijn ontsnapte aan een zware blessure. Remco Peggen kwam vervolgens voor Thijs Meulendijks.

Belangrijke driepunter
Een minuut later werd een vrije trap net over de kruising gedraaid. Nog een minuut verder was het wel 4-2, nadat ZSV de buitenspelval omzeilde. Koen Kuunders liet Davy Althuizen scoren! Net voor tijd verlieten Davy Althuizen en Rick Leenders het veld en werden vervangen door Luuk Engels en Marco Manders. Ruim in blessuretijd misten Luuk Engels en Thijs Bouwmans nog wat kansen en toen zat het erop. 4-2, een belangrijke driepunter voor de geelzwarten en die hadden ze dik verdiend!

Donderdag is er de vierde poging om het duel ZSV-Hilvaria gespeeld te krijgen en komende zondag spelen de geelzwarten in Oirschot tegen de nummer twee, Oirschot Vooruit. Met name dat duel tegen de Hilvarense ploeg kan gunstige punten opleveren. Bij winst staan de geelzwarten plotseling negen punten van de directe degradatiestreep verwijderd.